Регистрация

Мисо супа от глава на сьомга

Мисо супа от глава на сьомга
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4162

Рибена супа с дайкон и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава на сьомга, средно голяма, почистена
  • 1 дайкон, средно голям, нарязан на едри парчета
  • 1 морков, средно голям, нарязан на едри парчета
  • 2 с.л. паста мисо
  • 2 ч.л. хондаши (просто другото име на даши :) ) гранули
  • 1 стрък кориандър, едро нарязан
  • 1 л вода

Начин на приготвяне:

1. Кипнете 1 л вода и прибавете хондаши гранулите.

2. Прибавете дайкона и варете до омекване - около 20 - 30 мин.

3. Прецедете бульна и заделете дайкона.

4. Сложете морковите да се сварят до омекване или около 20 - 30 мин

5. Прибавете главата на рибата и дайкона.

6. Варете докато сьомгата стане розова - около 10 - 12 мин.

7. Изключете огъня и изгребете около 1/2 ч вода от съда и заделете в малка купа. Разтворете мисо пастата в този бульон и върнете при супата. Разбъркайте и опитайте на вкус, ако прецените, добавете още мисо по същия начин.

8. Поръсете с кориандър и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта