Регистрация

Корейска салата от чушки и моркови с телешко

Корейска салата от чушки и моркови с телешко
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 854

Люта салата с чушки, телешко и моркови по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 краставица
  • 2 с.л. оцет (ябълков или оризов)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 голям морков
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 пикантно чушле
  • кубчета лед и вода
  • 1 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 200-250 г телешко месо
  • сол и пипер
  • 1 с.л. бял сусамено семе

За соса:

  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. зехтин или сусамово олио
  • 1 с.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Краставицата измийте много добре, защото няма да се бели. Разполовете по дължина и с чаена лъжичка изгребете семките от най-вътрешната част. След това нарежете на полумесеци с дебелина около 1 см. Прехвърлете в купа, поръсете с 1 ч.л. сол и залейте с оцета. Оставете настрана за 20 минути.

2. Чушката разрежете на две половини и след това всяка от тях нарежете на тънки лентички. Прехвърлете в купа, добавете наситненото люто чушле и пуснете няколко кубчета лед. Залейте със студена вода и оставете настрана за 15 минути.

3. Моркова нарежете на тънки лентички. Не се изхитрявахте да рендосвате, защото се губи автентичният вкус и вид на ястието. Добавете морковените лентички при чушката.

4. Телешкото разрежете на пържоли с дебелина до 2 см. Поръсете със сол и пипер. Сгорещете растителна мазнина в тиган и запечете за по 2 минути от страна. Ако се притеснявате, че ще остане сурово, дръжте още малко на огъня. Внимавайте да не пресготвите.

5. Смесете продуктите за дресинга. Отцедете зеленчуците от водата и ги прехвърлете в купа. Добавете краставицата, поръсете сусама, залейте с дресинга и разбъркайте.

6. Поднесете с нарязаното на тънки парченца телешко и поръска от още бял сусам или пресен лук за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта