Регистрация

Сладко-кисела салата от моркови по корейски

Сладко-кисела салата от моркови по корейски
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 955

Корейска салата от моркови. Ето с какво си пият сакето в Азия. Опитайте като мезе за ракийка или водка, защото е мазничко и профирно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг едри моркови
  • 2 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 с.л. зехтин или сусамово олио + 1 с.л. оцет
  • 100 мл растителна мазнина за подправяне на салати (студено пресован зехтин, шарлан или сусамово олио, олио от гроздови семки или друг тип полезна мазнина)

Начин на приготвяне:

1. Морковите измийте хубаво и рендосайте на едро ренде по дължина, за да се получат много дълги лентички.

2. Прехвърлете в купа и поръсете със захарта и сухите подправки. Разбъркайте нежно с ръце.

3. Намачкайте чесъна и добавете при морковите, разбъркайте отново. Размешайте по супена лъжица оцет и зехтин и залейте салатата.

4. На финала след като отново размешате, залейте с голямото количество мазнина. Приберете в хладилник за два часа като периодично разбърквате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта