Регистрация

Кади Хе - патладжани със зеленчуци по корейски

Кади Хе - патладжани със зеленчуци по корейски
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 618

Задушени патладжани на пара със сос от домати, чушки, моркови и лук - традиционна корейска салата от патладжани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г патладжани
  • 1 голяма глава лук - около 150 грама
  • 150 г твърди червени домати
  • 1 червена чушка
  • 1 морков около 100 г
  • 60 мл олио
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 1 с.л. бяла захар
  • 1 с.л. оцет
  • 2-3 скилидки чесън
  • листата на връзка магданоз
  • 1 ч.л. сушен кориандър

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте, разрежете през средата на дължината, след това разполовете надлъжно всяка половинка на две лодки и всяка лодка разрежете по дължина на още две половини. Ще се получат продълговати триъгълни парчета.

2. Сипете вода в тенджера и сложете отгоре приставката с дупки за готвене на пара. Подредете патладжаните и пуснете на силен огън. Щом водата кипне, сложете капак и засечете 8 минути.

3. През това време рендосайте моркова, нарежете чушката на надлъжни четвъртини и после не полумесеци, а домата - на кубчета. Лука разполовете. Едната половина нарежете на кубчета, а другата - на полумесеци.

4. Готовите патладжани прехвърлете в купа. Поръсете с листата наситнен магданоз и сухия кориандър. Пресирайте отгоре чесъна или го прибавете в намачкано състояние.

5. Сгорещете олиото в тиган на умерен към силен огън и запържете полумесеците на лука за 3 минути. Добавете домата, гответе още 4 минути, след това чушката за 1 минута и моркова с кубчетата лук - за още 4 минути като мешате постоянно. Овкусете със сладък и лют пипер, захар, сол и оцет. Разбъркайте добре.

6. Изсипете запръжката върху патладжанните и размешайте добре. Опитайте на соленост и при необходимост ръснете още малко сол.

7. Разпределете в индивидуални порции или прехвърлете в общо плато и украсете със стръкче магданоз.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта