Корейска мисо супа с яйца и тофу
Азиатска кимчи супа с мисо паста, соево сирене и пресечени яйца за застройка.
Необходими продукти:
- 2 литра вода
- 120 г соева мисо паста
- 1 кубче рибен бульон
- 2 с.л. кимчи сос
- 2 яйца
- 3 с.л. соев сос
- 500 г тофу
- 5 г водорасли на прах (или накъсани нори кори)
- бял сусам и зелен лук за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата в тенджера, добавете мисо пастата и бъркайте докато се разпадне. След това гответе на температура под точката на кипене.
2. Добавете сухия рибен бульон, кимчи пастата и разбъркайте.
3. Яйцата разбийте в купа, подгрейте супата до кипване, махнете от котлона и налейте на тънка струйка, за да се пресекат. Овкусете със соевия сос.
4. Върнете на слаб котлон. Тофуто нарежете на кубчета и добавете в ястието. Кипнете и варете 5 минути.
5. Добавете водорасли на прах или накъсани на ситно нори и варете още 2 минути. Махнете от огъня и оставете под капак 5 минути.
6. Поднесете с поръска от нарязан косо пресен лук, семена сусам и шайбички люто чушле.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ