Регистрация

Коприва със сирене, яйце и пресен лук



Коприва със сирене, яйце и пресен лук
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1959

Пролетна гозба от коприва със сирене, пресен лук и забулени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Когато пролетта обагри ливадите в зелено, традиционната българска кухня също се оцветява в тези краски. В канала Кухнята на Звездев откриваме рецепта за задушени зеленища със сирене и яйца, която обаче повече прилича на каша, отколкото на миш-маш. Все пак съставките са сходни, а начинът на направа вече е позабравен в родните готварски книги. Ето как да сготвите още една българска традиция в чиния.

Копривата се попарва с вряла вода и се оставя настрана. През това време се наситняват пресен лук и пресен чесън и се задушават като се слагат в студен тиган с вода и олио. Готви се докато водата изври и останат на мазнина. През това време се наситнява копривата. Добавя се в ястието заедно с вряла вода, а след няколко минути се сгъстява с червен пипер и брашно. Налива се вода, за да стане яхния от коприва, а после се обогатява с натрошено бяло сирене. От солеността му зависи колко подправки ще добавите.

И след като гозбата си покъкри, отгоре се чукват няколко яйца. Захлупва се с капак и се оставя на тих огън до готовност на яйцата. Как точно се прави - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта