Регистрация

Козуначен венец със стафиди, бадеми и локум

Козуначен венец със стафиди, бадеми и локум
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2570

Плетена питка с козуначено тесто за Великден.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • тесто за козунак по руска рецепта - вижте ТУК
  • 100 грама стафиди
  • 100 грама локум или гумени бонбони
  • 100 грама бадеми
  • жълтък

Начин на приготвяне:

1. След като тестото е втасало около час, го премесете и го разделете на три равни части.

2. Първата премесете и разточете на правоъгълник с размери 10х15 см. Сложете в нея локумени кубчета (нарязани на ситно) или гумени бонбони.

3. Време е за втората - премесете, разточете със същите размери и сложете отгоре смлените или накълцани бадеми.

4. В третата част, която пак сте премесили и разстлали по същия начин, сложете стафидите, като можете да ги кипнете във вода предварително, за да бъдат по-сочни.

5. Завийте и трите части на руло.

6. Сплетете трите рула на плитка, вземете намазнена кръгла тава, по желание я покрийте с хартиено фолио за печене и сложете вътре плитката като я завъртите на венец. Намажете отгоре с жълтък.

7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 мин.

8. Поднесете с боядисани яйца в центъра. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта