Регистрация

Меки козуначени хлебчета



Меки козуначени хлебчета
Средно   |   Порции 12 хлебчета   |   Видяна: 1727

Козуначени питки с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

За Великден в кухнята на влогърката Диди се месят козуначета, рецептата за които напетата кулинарка обяснява, че е създадена за месене с една ръка, тъй като нейна приятелка се оказала в ситуация, в която трябва да прави Великденски хляб със счупена ръка. Този инцидент най-вероятно дава надежда на много домакини, които не са уверени в работата с тесто, че ще успеят да направят домашен сладък хляб за семейството си, който да сложат на трапезата за Възкресение Христово. Не е необходимо да оформяте тестото на индивидуални питки - можете да го сплетете в избрана от вас форма. Въпрос на предпочитание е.

Замесването е по традиционния начин - маята се разтваря в затоплено мляко с брашно докато шупне, после се изсипва при брашното заедно с маслото и яйцата и се замесва еластично тесто, което трябва да втаса. Следва да го оформим на фитили и да направим от тях възли, които се пекат в намаслени формички, като не пропускаме да намажем кората им с разбит жълтък и да поръсим със захар или да боднем малко ядки за разкош. Печенето е около 40 минути, но е добре да наблюдавате хляба, защото различните размери изискват различна продължителност на готвене.

Накрая имаме кокетни хлебчета, които можем да наредим между боядисаните Великденски яйчица и да създадем още уют на празничната трапеза. Ако тестото ви се вижда пестеливо откъм добавки, можете да ароматизирате на ванилия и ром и да добавите наситнени сушени плодове или ядки и локумени парченца. Преценете как най-много би ви харесало.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта