Регистрация

Как се прави маршмелоу у дома



Как се прави маршмелоу у дома
Средно   |   Порции 20-30 бонбона   |   Видяна: 1518

Домашни бонбони маршмелоу с карамел и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Маршмелоу сладкишите изглеждат с необяснима консистенция и приличат на десерти, създадени по-скоро в лаборатория, отколкото в кухня или сладкарско ателие. Но това е само визия, зад която се крие разбит карамел с набъбнал желатин. И естествено - може да се направи маршмелоу вкъщи. Как - показват в канала Sugar Crystal Kitchen.

Заредете се с 1 и 1/2 пакета желатин, 100 мл мед, 100 мл вода, 150 г бяла захар и 50 г кафява захар. Остават ви щипка сол и аромат по избор - ванилия, ром, цитрус или друго. С това набавянето на съставки приключва и можете да преминете към готвенето.

Желатинът се накисва във водата за 15 минути. Двата вида захар, солта и меда се разтапят на карамел. Следва да разбиете набъбналия желатин във водата с миксер и после постепенно да добавяте карамела. Бийте до получаването на бял лепкав крем, подобен на меренг. Ароматизирайте с ванилия или друго по избор.

Получената смес се прехвърля в тава, покрита с намазнено алуминиево фолио. Поръсва се с пудра захар. Оставя се да почива за минимум 3 часа. А после се реже на квадрати с добре намаслен нож, защото е доста лепкава. Парчетата се овалват в смес от равни количества пудра захар и царевично брашно, за да не лепнат. Оттръскват се и са готови за хапване. Гледайте във видеото как точно трябва да се получи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта