Регистрация

Картофени лодки с маршмелоу и ядки



Картофени лодки с маршмелоу и ядки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1713

Батати с плънка от ядки и печен маршмелоу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Традиционната печена тиква с мед, орехи и канела си има и нов прочит, който откриваме в YouTube канала Dazzle Spoon под заглавието Сладки картофи с маршмелоу. Първоначалната идея за комбинацията между картофи и бонбони звучи доста ексцентрично, но от вкусова гледна точка комбинацията на батат с канела, ядки и маршмелоу се доближава доста до добре познатата тиква на фурна с мед, канела и орехи. Пък и е добро предложение да вкарате полезния и модерен сладък картоф на трапезата си под формата на десерт или закуска. Дори и децата ще оценят рецептата по достойнство.

Направата е доста лесна и бърза, но печенето на бататите изисква време. Картофите се готвят с ципата си, затова започнете с внимателно и качествено измиване. Следва да ги надупчите с вилица, да покапете с мазнина, да увиете в алуминиево фолио и да запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час.

Омекналите картофи се развиват внимателно от фолиото без да се вадят. Разрязват се не докрай през дължината и получената лодка се пълни с благинки. Поръсва се с канела и натрошени сурови ядки и отгоре се затапва с бонбони маршмелоу. Надиплените картофки се връщат обратно във фурната за 10-15 минути. А после са готови за хапване. Как точно се приготвят - гледайте в клипа!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта