Регистрация

Задушени свински ребра с картофи и сос

Задушени свински ребра с картофи и сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 895

Свински ребра в тенджера с лук, картофи, моркови и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 1,5 кг свински ребра с месо по тях
  • 3 глави лук - около 350 г общо
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 1 ч.л. сух чесън - на гранули или на прах
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 2 дафинови листа
  • 700 мл вода
  • 1 кг картофи + 3 с.л. олио + сол
  • 5 скилидки чесън
  • 1 морков
  • стрък пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Разделете ребрата на 4 или 8 парчета. Лука нарежете на полумесеци.

2. Сипете 3 с.л. олио в голям дълбок тиган или в тенджера и сгорещете на силен огън. Сложете ребрата за 4 минути първо от страната на месото и след това обърнете за още толкова време и от страната с кокалите.

3. Добавете лука, разпределете го в дупките между ребрата и намалете огъня на умерен. Поръсете изброените подправки и добавете дафиновите листа. Залейте с водата.

4. Щом заври намалете огъня на слаб, сложете капак и оставете да се готви 2 часа.

5. През това време обелете картофите, нарежете ги на полумесеци и запържете в силно сгорещено олио за 5-6 минути от всички страни колкото да хванат коричка. Направете си заготовки като наситните чесъна и моркова.

6. Когато времето за къкрене на ребрата изтече, извадете дафиновите листа, добавете картофите, морковите и чесъна и разбъркайте. Сложете капака и оставете да къкрят още 30-тина минути - докато картофите се разварят.

7. Поръсете с нарязан косо пресен лук и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта