Регистрация

Глазирани ребра, задушени в соев сос с мед

Глазирани ребра, задушени в соев сос с мед
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 931

Варени свински ребра в смес от соев сос и мед, поднесени с глазура от кетчуп, мед, чесън и соев сос - идеално крехки и изкусителни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,4 кг свински ребра с месо по тях (колкото повече месце има, толкова по-добре)
  • сол и пипер
  • растителна мазнина за готвене - около 30 мл
  • 200 мл соев сос
  • 50 мл мед

За глазурата:

  • 20 мл соев сос
  • 20 мл мед
  • 2-3 скилидки чесън
  • 40 мл кетчуп

Начин на приготвяне:

1. Свинските ребра разрежете на отделни парчета месо с кокал. Поръсете със сол и пипер и обтрийте хубаво.

2. Сипете олио в тиган така че да покрие дъното на тънък пласт. Сгорещете на силен огън. Запържете ребрата за по 4 минути от дебелата страна и за по 2-3 минути от другите три страни. Извадете в отделен съд.

3. Сипете в тенджера 200 мл соев сос и добавете 50 мл мед. Подгрейте и бъркайте докато медът се разтопи. След това подредете ребрата едно до друго плътно в тенджерата и сложете капак. Оставете да се варят 40 минути под капак на малко под средна температура като на 20-тата минута обърнете с щипки.

4. Глазурата направете като разтворите с леко подгряване меда в соевия сос. След това махнете от котлона и добавете минат през преса чесън и кетчуп. Разбъркайте много добре.

5. Извадете ребрата с щипки и отцедете от соса на варнето. Положете в плато.

6. Намажете обилно от всички страни с глазурата и поднесете докато са топли - много са сочни и крехки, сготвени по този начин.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта