Регистрация

Домашно суфле негърче

Домашно суфле негърче
Лесно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 2664

Суфлета с шоколад и какаова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 175 г масло
  • 175 г тъмен шоколад
  • 4 яйца
  • 200 г захар
  • 85 г брашно
  • какао за набрашняване на съда

Начин на приготвяне:

1. Преди да започнете каквато и да е работа по приготовлението на сладкишите, включете фурната на 180 градуса. Всчико става така бързо, че ще се изумите.

2. Намаслете си формички за мъфини, крем карамел или суфле и след това ги поръсете с какао на прах като следите да образува плътен пласт по дъното и стените. Не докосвайте с ръка, а само въртете купичката. В зависимост от големината ще са ви нужни около 6 формички. Ако използвате от най-малките, можете да направите и 12, но тогава намалете времето за печене с 2 минути.

3. В метална купа начупете шоколада и нарежете маслото. Пуснете ги заедно да се стопят на водна баня и да образуват вкусна шоколадова смес. Разбърквайте ги периодично.

4. В пластмасов съд счупаете яйцата и с миксер ги разбийте докато се образуват балончета. След това към тях добавете захарта, разбийте отново докато се разтвори и налейте леко охладената шоколадово-маслена смес. Остава само да прибавите брашното, като го сипвате постепенно, за да не се образуват бучки в тестото.

5. Пресипете тестото в намаслените и набрашнени с какао формички, като ги пълните малко над половината. Въпреки липсата на набухвател, сместа ще се надуе.

6. Фурната вече трябва да е достигнала до 180 градуса. Сега просто пъхнете формичките вътре и печете точно 12 минути. След това извадете съдинките и изчакайте търпеливо сладкишите да се охладят преди да се опитате да ги извадите. Ако печете в индивидуални формички, можете да сервирате директно с тях. Ако използвате съда за мъфини, не пропускайте при поднасяне да украсите десерта с пудра захар или друг вид декорация, която имате и харесвате. Страхотно се връзва и с топка сладолед.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта