Регистрация

Бързи суфлета с течен шоколад

Бързи суфлета с течен шоколад
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3045

Малки кексчета с течен шоколадов център.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г течен шоколад
  • 4 яйца
  • 1 с.л. захар
  • масло и какао за намасляване

Начин на приготвяне:

1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

2. Изсипете течния шоколад в купа, добавете жълтъците и разбийте с микер.

3. Измийте и подсушете бъркалките на миксера. В друга купа изсипете белтъците, разбийте на пяна, добавете захарта и продължете да разбивате докато се получи пухкав сняг.

4. Изсипете белтъците при шоколадовата смес и с шпатула внимателно разбъркайте до хомогенност.

5. Намажете с масло купички за мъфини, брюле или суфле. След това поръсете с какао и оттръскайте излишното. Разпределете в тях шоколадовата смес. В зависимост от размера на съдинките ще получите между 4 и 6 порции. Не пълнете до горе, защото суфлето ще се раздуе.

6. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна. Ако работите със силиконови или тънки метални формички, ще ви трябват около 13-14 минути. При дебелите порцеланови времето е 17 минути.

7. Сервирайте докато е топло. Има изкусителна течна сърцевина.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта