Регистрация

Лава кейк с дулсе де лече

Лава кейк с дулсе де лече
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2990

Лава кейк с кондензирано мляко или кексчета с течен център от кондензирано мляко - дулсе де лече.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Дулсе де лече представлява конфитюр от кондензирано мляко. Можете да си го направите като варите кносерва кондензирано мляко за 3 часа без да я отваряте в тенджера с вода. Получава се сладък млечно-карамелен сос. Обикновено хората, които правят дулсе де лече у дома си, варят по няколко консерви, за да не хабят излишно ток за една порция. Други предпочитат да си го купят от магазина, защото дулсе де лече вече се продава в хранителната верига в България.

Необходими продукти:

  • 350 мл дулсе де лече
  • 90 г масло + за намасляване на съдинките
  • 2 жълтъка
  • 2 яйца
  • 45 г брашно + за набрашняване на съдинките

Начин на приготвяне:

1. Изсипете дулсе де лечето в купа. Разтопете маслото и го добавете към млечния конфитюр. Разбийте с миксер докато сместа започне да се надига.

2. В друга купа разбийте яйцата и жълтъците на пяна заедно. Получава се течна смес с мехурчета. Добре е да разбивате поне 2 минути. След това добавете дулсе де лечето с маслото и разбивайте още 2 минути.

3. Постепенно при непрестанно разбиване вкарайте и брашното в сместа. Разбивайте още минута и си включете фурната да загрява на 220 градуса.

4. Купички за мъфини, крем карамел или брюле намажете със студено масло директно от бучката. След това набрашнете деликатно. Разпределете сместа в тях. Ако са големи купички, може би 2-3 ще са достатъчни. От малките керамични за брюле ще ви трябват 4.

5. Печете в предварително загрятата фурна за 11-12 минути в зависимост от големината на купичките и материала, от който са направени.

6. Суфлетата се сервират докато са още топли. С нож внимателно отлепете кексчето от стените на съда и след това похлупете с чиния и обърнете. По желание поднесете с топка сладолед и шоколадов кувертюр.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта