Регистрация

Диетична яйчена супа с пресен лук

Диетична яйчена супа с пресен лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1074

Бърза азиатска супа с яйца и пилешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,4 л пилешки бульон
  • 6 стръка пресен лук
  • 1 ч.л. сол (ако бульонът не е подсолен)
  • 1/3 ч.л. пипер - по-добре бял, но може и черен
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1 ч.л. куркума
  • 4 ч.л. царевично нишесте
  • 150 мл вода или пилешки бульон
  • 5 яйца + 1 ч.л. царевично нишесте
  • 1 с.л. сусамово олио или зехтин

Начин на приготвяне:

1. Лука разделете на пера и стебло с бяла долна част. Наситнете стеблата с долната част, а перата нарежете на коси тръбички с дебелина малко под 1 см.

2. Изсипете бульона в тенджера и подгрейте.

3. Още преди да е кипнал добавете наситнения лук (без тръбичките от листата), солта, пипера, захарта и куркумата.

4. Намалете огъня на умерен към слаб, изчакайте да кипне и оставете да ври 2 минути.

5. Разбъркайте царевичното нишесте със 150 мл вода или пилешки бульон и налейте на тънка струйка към кипналата супа. Разбъркайте и оставете да ври пак 2 минути.

6. Намалете огъня на слаб - трябва да спре да кипи, но да остане подгрята. През това време в купа разбийте яйцата с 1 ч.л. царевично нишесте. Налейте ги на тънка струйка при непрестанно бъркане в супата докато не кипи. Не се притеснявайте, че ще се пресекат - в случая това е търсен ефект.

7. Изключете котлона, сипете 1 с.л. сусамово олио или зехтин. Добавете листата на пресния лук, като си заделите малко за поръска при поднсяне. Оставете за 2 минути под капак и после можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта