Регистрация

Спаначена супа с фиде и застройка



Спаначена супа с фиде и застройка
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2129

Пролетна супа със спанак, пресен лук и яйчена застройка с кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Спанакът е полезен зеленчук и въпреки че качествата му се запазват най-добре в сурово състояние, той може да направи ястията доста по-полезни. А какво по-здравословно от една супа без месо, където зеленчуците се сгъстяват от добавката на фиде и застройка с кисело мляко и яйце. Как се готви това ястие, показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.

Първо един морков се наситнява и се задушава в олио. Добавя се наситнен пресен лук, а след това измитите и нарязани листа на спанака. Готви се около минута, по желание се подправя с пресен девисил и задължително със сол. После се налива вряла вода и се оставя да къкри. На спанакът са му нужни 10-15 минути на умерена температура. По време на готвенето се добавя фиде - някъде 5-6 минути преди да изтекат необходимите минути.

В купа се разбива яйце, добавят се няколко лъжици кисело мляко и малко лимонов сок и постепенно на тънка струйка се налива от врелия бульон на супата - колкото повече - толкова по-добре. После се маха ястието от огъня и пак на тънка струйка при непрестанно бъркане се налива застройката. Малко сол при нужда и супата е готова.

Можете да поднесете с поръска от кашкавал или сирене, а може и да хапвате по-постничко, като си капнете още лимонов сок по желание. Гледайте във видеото как точно се прави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта