Регистрация

Гарнитура за агнешко от кускус

Гарнитура за агнешко от кускус
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 430

Кус-кус със стафиди, лук и пресни билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. кускус
  • 4 ч.ч. вода или бульон
  • 2 с.л. олио
  • 20 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 1 глава лук
  • 1 морков (може и други зеленчуци по желание или директно замразен микс зеленчуци за добавка към ориз и варива)
  • 200 г стафиди (накиснати в 300 мл вряла вода)
  • прясна билка по желание (ако ще се поднася с месо, се връзва с мента или мащерка; понася добавка на наситнен пресен лук)

Начин на приготвяне:

1. Залейте стафидите с вряла вода, а кускуса измийте през цедка и изсипете в тенджерка. Залейте с бульона, сложете да кипва и веднага щом заври, махнете от огъня и оставете под капак за 15-30 минути докато абсорбира течността и пръхне.

2. През това време наситнете лука и моркова (зеленчуците). Сгорещете олиото в тиган и ги запържете докато съвсем леко променят цвета си.

3. Добавете отцедените от водата стафиди, маслото, а минута-две след това и кускуса. Разбъркайте.

4. Не дръжте на огъня много, за да не се слепят зърната. Добавете наситнената прясна подправка, овкусете със сол и пипер и наситнен зелен лук по желание, размешайте фнално и махнете от огъня.

5. Много е вкусно при поднасяне с месо да залеете гарнитурата със сос от печенето на мръвките.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта