Регистрация

Агнешки мръвки с кус-кус и маслини



Агнешки мръвки с кус-кус и маслини
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1531

Агнешко месо с печени чушки и маслини, поднесено върху гарнитура от кускус с билково масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.04.2017

Лора и Стоян решават за пореден път да комбинират традиция и модерност в едно ястия, като направят агнешко за Великден или Гергьовден, но с особен средиземноморски привкус. Вместо да изпекат мръвката с все костта цяла, те отделят месото и го готвят на тиган, първо в зехтин, за да се запечати, а после в сос от бяло вино, за да се отпусне и стане крехко. Към него добавят розмарин, чесън, печени червени чушки и маслини, а останалите подправки, с които би си подхождало, слагат в ароматното масло, с което се поднася гозбата.

То се приготвя като с миксер се разбива обикновено масло, към което се добавят подправки - сухи и наситнени пресни, зелен лук или чесън и още каквото би ви харесало. Следва да се увие във фолио, както се прави сладък салам, и да се прибере в хладилника, за да стегне.

Остава да приготвим и гарнитурата за ястието, като просто сварим или накиснем във вода кус-кус и след това го овкусим по желание. Малките топченца се изсипват на дъното на чинията, поръсват се с наситнени ядки, отгоре се сипва от апетитната агнешка яхния и накрая се слагат резени ароматно масло, които да овкусят цялата гозба и да й придадат маслена нежност. Това е.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта