Регистрация

С какво храната влиза в рекордите на Гинес

11 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3114
С какво храната влиза в рекордите на Гинес

Вижте победителите в най-бързото изпиване на кетчуп, най-голямата салата Цезар, най-високата кула от палачинки и много други. 

Рекордите в книгата на Гинес и наградите „Дарвин“ за най-нелеп начин да умреш са може би двете изключително щури състезания, в които на преден план излиза ексцентричността на индивида или отбора, странността на нуждите от забавление и един различен начин на живот. Колкото и абсурдни да изглеждат понякога първенците в тези надпревари, то винаги обират увациите на хора, които често ги обявяват за гениални, но просто не им стиска да бъдат толкова различни. А разнообразието от видове и категории постижения, което предлага наречената на една от най-пивките бири на Острова книга, само може да даде причина на човешкия мозък да потърси в какво тялото и духа е най-умело. Преди година в онлайн изданието на новинарския бюлетин Хъфингтън поуст (Huffington post) се появи забавен материал, обобщаващ най-забележителните рекорди на Гинес, свързани с храна. Сега ние от kulinarno.bg ще ви съобщим за някои от тях.

1. Най-много топки сладолед върху фуния успява да нареди Димитри Панциера от италианското градче Форно ди Золдо. Мъжът се разхожда в продължение на минута пред публика и комисията със 71 топки ягодов сладолед, закрепени върху обикновена вафлена фунийка.

2. Най-големият коктейл от скариди е представен в Азатлан – Мексико, където готвачи от Асоциацията на трите острова представят огромна метална купа, в която има 488 кг скариди, приготвени по местна рецепта за скаридова напитка. Поради големината на съда, в който е „налято“ морското питие, сламката, която се използва е ствол на дърво, в който е пробита сърцевината.

3. Най-голямата доставка на пици в света е 30 000 порции от италианските питки с топинг. Чудите се кой е имал нужда от това количество храна? Поръчителите на ястието са войници от съседни бази в Афганистан, решили да си спретнат съвместно парти.

4. В университета Шефилд във Великобритания още може да бъде видян гинесовия трофей. Той става притежание на студенти от учебното заведение, които влизат в книгата с рекордите заради най-масовото едновременно подхвърляне на палачинки в рамките на минута. Летящите във въздуха десерти са били 890.

5. За най-голяма зона за хранене в света е обявен ресторантният оазис на забавлението (Oasis restaurants and entertainment) в Кайро – Египет. На площ от 41 000 кв. м. са разположени общо 25 кафенета и ресторанта, които могат да поберат 4230 души. Асортимента от храни и напитки, които се предлагат на клиентите е главозамайващ.

6. Американецът Дъстин Филипс записва името си в книгата с Рекордите на Гинес като човекът, успял да изпие най-бързо бутилка кетчуп. Любителят на доматения сос го изгълтал до капка за 33 секунди, като успял да отвърти капачката и да оближе с език остатъците по стените на пластмасата.  

7. Търговската камара на рестьорантьорите в Тихуана – Мексико събра любителите на салата Цезар пред на пръв поглед непосилната задача да изядат приготвеното пред очите им  близо 3,3 тона тежащо ястие. Само за ден обаче влязлата в книгата с рекордите салата изчезна от огромната продълговата купа, в която бе забъркана.

8. Фирмата производител на домакински електроуреди Делонги също се сдоби с рекорд, след като представи в Лондон най-голямата в света чаша за кафе, способна да събере 13 200 литра от ободряващата напитка. За съжаление гигантският съд остана завинаги празен.

9. Белгийците Пол Дегург и Алфонс Луи представиха пред комисията на Гинес най-високата кула от палачинки. Наредените 232 палачинки достигнаха зашеметяващата височина от 77 сантиметра.

10. Лимонадена чаша в Батрун – Ливан успя да събере 5534 литра от газираната безалкохолна напитка. Освен овациите на публиката майсторите на огромния съд се сдобиха и с място в книгата на Гинес.

 

Още рекордни хранително постижения вижте ТУК!   

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Рецепта за барбекю в Луизиана – предизвикателството да ядеш месо

Състезание по надяждане с месо предизвиква гастрономи от цял свят да опитат най-вкусното барбекю в Луизиана.   виж още »

Най-скъпото великденско яйце е от шоколад

Златото на Фаберже се заменя с какаов екстрат и покорява с фамозност. виж още »

Жена се храни с червила и сенки от 15 години

Британи е заменила хранителните продукти с козмеика и ревностно избира вкуса на помадите. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта