Регистрация

Салата Цезар с пиле

Салата Цезар с пиле
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5424

Салата с месо, пълнозърнест хляб, зеленчуци и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 маруля
  • рукола
  • 6 чери домата
  • 200 г пилешко месо
  • 100 г прошуто
  • 1 яйце
  • 1 филийка пълнозърнест хляб
  • готов салатен дресинг
  • сушен босилек
  • сушен розмарин (или други подправки по избор)

Начин на приготвяне:

На пилешкото:

1. Мариновайте месото в много зехтин и подправките (босилек, розмарин).

2. Печете пилешкото до пълна готовност в тавичка, достатъчно дълбока, че да поеме маринатата.

3. Накъсайте месото на хапки и заделете маринатата.

На хляба с прошуто:

1. Препечете леко хляба.

2. Нарежете го на малки кубчета.

3. Накиснете в маринатата от тавичката на пилешкото.

4. Изпечете във фурната (с работещ вентилатор) до хрупкавост.

5. Сложете прошутото върху хляба, така че да пусне мазнината си отгоре и печете докато стане хрупкаво.

На зеленчуците:

1. Измийте марулите и руколата.

2. Подсушете ги, за да не се разтече дресингът, когато го добавите.

3. Разполовете чери доматите и леко ги стиснете, за да излезе сокът им.

4. Добавете пилешкото и дресинга и смесете хубаво в голяма салатена купа.

На салатата:

1. Поднесете зеленчуковата смес с пилешкото в чиния.

2. Добавете препечения хляб и хрупкавото прошуто.

3. Поширайте 1 яйце и поднесете върху салатата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта