Регистрация

Плодова лятна диета за спортуващи дами

01 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 3341
Плодова лятна диета за спортуващи дами

Витамини и енергия от природата смъкват килца, разкрасяват и подмладяват.

Лятото в България е сезонът, който по естествен път ни предразполага да отслабнем, като ни дарява с изобилие от вкусни плодове, богати на витамини, минерали и антиоксиданти и същевременно бедни на калории. Плодовата захар, за разлика от бялата, се изразходва много по-лесно под формата на енергия и не подпомага образуването на целулитни петънца. Но и тя напуска тялото под въздействието на физическо натоварване, затова тази диета не се препоръчва на дами, които водят заседнал начин на живот, лишен от физическа активност. Режимът не е подходящ и за мъже, защото количествата на плодовете са недостатъчни да доставят необходимата енергия на силния пол, а ако ги увеличат, има опасност да прекалят. Затова, ако сте жена, която е активна на работното място или пък имате навик да си правите поне 40-минутна тренировка на ден (тук влизат не само силови упражнения, а също джогинг, танци, йога, продължителни разходки), то това е вашият режим, който ще ви покаже как да „впрегнете“ даровете на природата в своя полза. Диетата се прави по 4 дни всяка седмица в продължение на месец. През останалите 3 дни можете да се храните според досегашните си навици и нужди. Ако не ядете месо – ще ви зарадваме, защото режимът е лишен от всякакви мръвки, но не е подходящ за вегани заради млякото и варените яйца.

Ден 1: Направете си закуска от плодова салата с 200 г нискомаслено кисело мляко, 200 г нарязани кайсии и 200 г парченца праскови или нектарини. Можете да овкусите по желание с ванилия, канела или неподсладено какао. Изпийте чаша кафе или чай без захар. Обядвайте ½ кг. череши. за следобедна закуска си направете 1, а може и 2 ябълкови фреша. За вечеря си сварете мляко с ориз, но не слагайте захар. Подсладете го с канела, ванилия, какао или мед. Предвидете си го така, че ако днес хапнете около 250 г. да ви остане още толкова.

Ден 2: Закусете с прясно изцеден фреш от плодове по ваш избор. Сутрешното кафе или чай няма да ви попречат. Изяжте и 1 с.л. мед. За обяд си хапнете 2-3 варени яйца. Следобедната закуска включва 2 ябълки или круши по ваш избор. За вечеря яжте череши – колкото ви е сладко. Към тях можете да си позволите и 50-70 мл вино. Внимавайте да не прекалите.

Ден 3: Закусете с праскови, нектарини, кайсии или сливи по ваш избор. Не яжте повече от 350-400 г. Изпийте чаша кафе или чай по избор. За обяд смесете 2 големи ябълки с 1 с.л. мед. Можете да ги поръсите с канела и да ги изпечете по желание. Следобеда изяжте 2 круши. За вечеря довършете останалия ориз от ден 1.

Ден 4: Разбийте 300 мл  кисело мляко с 1 ч.л. мед, малко канела и 100 г череши или вишни без костилките.  Към тази закуска можете да изпиете чаша неподсладена напитка по ваш избор. заобяд изяжте 2 ябълки и ако искате, добавете към менюто си шепа фибри или мюсли. Следобеда си хапнете 1 варено яйце. Вечеряйте с 350 г череши.

Повторете режима и следващите три седмици, за да сте с чиста съвест, че сте се възползвали от вкуса на лятото докрай!

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Губим ползите от плодовете с интензивно потене

Витамините и минералите от плодове и зеленчуци напускат организма през порите когато е горещо.   виж още »

Диетолог съветва да се храним умерено и балансирано

Спазването на строги диети изопва психиката, изтощава организма и има краткотраен ефект. виж още »

Баба Знае лека диета за лятото

Хранителен режим за поддържане на тялото и топене на излишните мазнини в топлото време. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта