Регистрация

Баба Знае лека диета за лятото

12 Jun 2017   /   nina123   /   Видяна: 3229
Баба Знае лека диета за лятото

Хранителен режим за поддържане на тялото и топене на излишните мазнини в топлото време.

Стройната фигура е наслада за очите в топлото време, когато оскъдното облекло позволява на добре поддържаните форми да покажат своето очарование. За съжаление не всеки може да се похвали със съвършенство на телесата, а мнозина страдат от този факт. Храна и спорт му е майката – ще каже всеки експерт или лаик, защото е ясно, че именно тези два важни фактора от живота са изваяли телата ни. Но в този момент хубостта и суетата остават на една страна, а от другата е натрапчивият глад и желанието да пъхнем нещо вкусно в муцунката, без да се налага отчет на калориите.

Каналът Баба знае предлага една лека диета, в която може да се хапва на практика всичко. Тя няма за цел да ни превърне в съвършенство, а просто да махне някое и друго килце, като подобри тонуса и самочувствието. Затова и с продуктите в този режим може да се лавира. Авторката препоръчва да спазвате диетата минимум седмица, а в по-широк вариант от асортимент на храните, можете да се задържите дори цяло лято. Така ще се радвате най-качествено на постигнатите резултати. Ето и какво се препоръчва за хапване:

Закуска вариант 1: Две чаши чай без захар. Можете да си го подсладите с малко мед. След това си хапнете две препечени филийки, като маслото заменете с извара. Върху хляба можете да сложите и зеленчук. Ако сте свикнали да пиете кафе преди началото на работния ден, направете го един час преди закуската или два часа след това, като втория вариант е по-добър.

Закуска вариант 2: Тук можете да комбинирате две варени яйца с два домата и листни зеленчуци. Тази закуска е по-полезна и дава повече енергия, но определено ще се чувствате по-малко заситени от нея. Така че ако сте свикнали да си хапвате обилно на първо хранене, по-добре се спрете на предишния вариант.

Закуска вариант 3: Ако пък не обичате да ядете рано сутрин, то не пропускайте напълно ключовото хранене за деня. Яжте пресен плод от един вид на корем. Можете всяка сутрин да редувате вариантите.

Закуска вариант 4: Овесена каша или каша от елда. Стига да подсладите с мед или пък стевия и този избор е доста диетичен. Не слагайте мляко обаче.

Обяд: 250 грама немазно месо с прясна салата от вид по избор. Мръвката можете да редувате с риба, ориз или картофи, но не и да ги комбинирате, допълват експерти по хранене и диететика. Баба знае препоръчва плод за десерт, но ако го пропуснете, ще е по-добре. Не е полезно да се хапват плодове след ядене.

Следобедна закуска вариант 1: Отново това е най-питателния вариант – 2-3 бисквити с чаша кафе. Ако за вас денят не минава без сладкиши – позволете си ги на това хранене, но все пак умерено. 150 грама торта или сладолед, 50 грама вафла, 50 грама шоколад – едно от тези три е абсолютният максимум.

Следобедна закуска вариант 2: Кофичка кисело мляко, но не йогурти и други подсладени истории. Те влизат във вариант 1. Ако си намерите мляко по стандарт, обещавате на стомаха си нещо полезно и прочистващо.

Следобедна закуска вариант 3: 75 грама сурови ядки. В тях има огромно количество минерали, от което тялото ви се нуждае. Те ще повишат имунитета ви при дългосрочно приемане и така ще сте абсолютно готови да посрещнете богатата на грип зима.

Следобедна закуска вариант 4: Пресни плодове на корем.

Вечеря: Хапнете си зеленчуци със сирене. Не бива да забравяме млечните продукти в менюто. 300 грама зеленчук по избор и 150 грама бяло сирене или 100 грама кашкавал е добре. Ако се чувствате гладни, опитайте в следващите дни да заменяте сиренето с печена риба, бяло пилешко месо, печени или варени яйца. Не забравяйте също, че се вечеря минимум 2 часа преди лягане.

Ако спазвате този режим една седмица, ще отчетете резултати. Освен това времето, в което мислите за здравословното си хранене ще ви даде още ценни идеи как да обогатите менюто с различни и все така полезни продукти. Не се притеснявайте да импровизирате. Това не е строга диета - просто намаля количествата и предлага свежи хрумки за пълноценно папкане!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как не се вдига холестерол от пържоли?

Начин за хапване на мазно месо през лятото, с който да не вдигате кръвно налягане и холестерол. Все пак не бива вкусната храна да застрашава здравето виж още »

Примерно меню за жегите – изберете вашия вариант

Три основни и две междинни хранения спират потенето и намаляват дискомфорта в горещото време.   виж още »

Три задължителни промени в хранителния режим след Великден

Ако се откажете от пържените храни, замените едно от основните ястия с богата и пищна салата и се научите да се разхождате след вечеря, ще се радвате виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта