Регистрация

Лъжица мая преди запой гарантира трезвеност

28 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 4225
Лъжица мая преди запой гарантира трезвеност

Маята парира ефекта на алкохола върху ума и тялото.

Въпреки стремежът ни да разказваме басни с храна, днес ще ви представим една история по истински случай, като обаче ще се радваме на вашето обещание, че няма да прилагате наученото под път и над път, с особена честота или да го давате като пример на хора с болен стомах и малки деца, защото тогава ще развалите най-хубавото – шансът тази информация наистина да помогне на някого. Това не е безобидна игра, не бива да се подхожда лекомислено или още по-лошо – необмислено. Просто може да помогне в критичен момент да се задържите на краката си и да не се изложите пред шефове, близки и роднини, приятели или бленувана половинка. А ето и какво се е случило.

На частно парти в един от онези американски барове, които добре познаваме още от уестърните след средата на миналия век се събрали обаче не каубои, а журналисти, рекламни агенти и производители на алкохол, за да обсъдят на много очи и висок градус как могат да се сработят всеобщо в името на индивидуалните интереси.

На партито присъствал и Джим Кох – съосновател на Бостън биър и работил в Самюъл Адамс Брюхаус. Ако се чудите кой е той – не си го представяйте като член на ZZ Top (изключаещо единственият им по-малко космясъл събрат – Биърд). Гугъл може да ви осведоми, че това е мъж на средна възраст със средно телосложение, гладко избръснат и позитивен на повечето си обществени прояви. Той не е нито пияница, нито вглъбен единствено в това, което прави, но определено е пияч от класа, а славата му се увеличи още повече след мероприятието.

Журналисти и рекламни агенти с учудване видели, че господин Кох си поръчва не само бира, а каквото се сети за пиене. С вечерята вкарал солидно количество вино, после се отправил към бара, където говорейки с колеги и приятели обърнал няколко големи чашки. За изпроводяк затапил и с 2-3 бирички, след което пред учудения поглед на единомишлениците си, станал и си тръгнал в пълно съзнание и без нарушения в баланса. Всички останали втрещени от неговата алкохолна поносимост и не можели да си обяснят как е възможна подобна адекватност при такова количество алкохол и така безразборно смесване.

Дали журналистическата етика или просто изумлението на компанията възпряло някого да попита за тайната, не се знае, но тя не излязла на яве. Случаят станал емблематичен за питейните способности на Джим Кох, но в крайна сметка той решил да разкрие как не се напива. Ето и какво обяснил:

Биреният магнат казал, че купоните, на които неминуемо ще се прекали с алкохола си личат още от далеч. Затова преди да се запъти към порочното мероприятие си сипва една супена лъжица суха мая, която преглъща, а полепеното по езика си допива с няколко глътки мая. След това важното е да не се яде много. Маята се „съживява“ в стомаха, създавайки естествена тапа, която не пропуска алкохола да влезе в кръвта или го прави по-бавно. Разбира се, експериментът е доста вреден дори и за здраво тяло, но може да предпази от неприятни последствия.

Ако сте решили да си пийвате с нещо по-приятно за мезе от маята, то ето видове мезета:

Мезе за бира

Мезе за водка

Мезе за вино 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Траки по българските земи пиели вино от щраусови яйца

Уникална кана от бронз и черупка на щраусово яйце разказва за ритуалите на траките от 5 век пр. Хр. виж още »

Хо-хо-хо... И на работа с махмурлук

Седем практични съвета как да скрием от шефа и колегите, че сме прекалили с алкохола. виж още »

Три изпитани продукта за борба с махмурлука

Зелевата чорба, лютото шкембе и бирата спират главоболието и гаденето след тежък запой. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта