Регистрация

Форшмак - разядка с херинга и варени яйца



Форшмак - разядка с херинга и варени яйца
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3705

Пастет от маринована херинга за мезе или мазане на филийки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Вижте една традиционна руска рецепта за морска риба, която братушките наричат форшмак. За реализацията й трябва месомелачка или чопър, както и малко търпение. Херингата се обезкостява, филетира и накисва в мляко за един час, а след това се смила заедно с една кисела ябълка, лук и няколко варени яйца. Така направения пастет може да се поднесе с хляб за намазване, но интуицията подсказва, че е и страхотно мезе за водка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта