Регистрация

Три изпитани продукта за борба с махмурлука

01 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3071
Три изпитани продукта за борба с махмурлука

Зелевата чорба, лютото шкембе и бирата спират главоболието и гаденето след тежък запой.

Хайде – на всеки се е случвало поне веднъж, а на мнозина традиционалисти и всеки уикенд, да усещат тежките удари на алкохола от предишната вечер в главата и стомаха си. На сутринта снощното чувство на радост е преминало в жажда за вода, световъртеж, отпадналост, главоболие, гадене, а в по-тежките и нелицеприятни случаи – в диария, повръщане и тотална отпадналост и неадекватност. Тогава сякаш за няколко часа приятното прекарване се е трансформирало в адско мъчение,  което ни кара горчиво да съжаляваме за начина, по който сме избрали да се позабавляваме.

И тъй като на всеки му се случва да е махмурлия, то и всички имат нужда от лек срещу тази „болест“, която сами си докарват. За да си представите какво се случва с тялото докато агонизира, най-точното обяснение е драстично спадане на нивото на кръвната захар, което е главната причина за чувството на отпадналост. Освен това в мозъка настъпва процес на измиране на клетки, според мнозина шегаджии тялото се опитва да избие всички онези клетки, които имат намерение някога отново да си помислят за пиене, но истината е, че тяхната смърт води до тежко главоболие и невъзможност за концентрация. Така че ако сте прекалили с концентратите, ето три народни метода как да се справите и с последващите събития.

1. Народът е казал „Колкото ракия си изпил миналата вечер, двойно толкова зелева чорба трябва да изгълташ на сутринта“. Не се заблуждавайте, че тя ще ви помогне да се почувствате перфектно след около час. Това, което ще направи е да дари на тялото ви нужната му течност и да го приведе в покой, повишавайки нивото на кръвна захар и соли. Детоксикиращото й действие ще накара организма да се отърве от отровите, които сте му вкарали, като ги изхвърли през порите. Затова можете да стрите в нея и една люта чушка, която да предизвика по-усилен процес на потене.

2. Разбира се повече пот ще хвърлите, ако си хапнете здраво подлютена супа с препечена филийка. Тардицията повелява това да е шкембе-чорба, защото то е най-подходящо да бъде овкусено с голямо количество чесън и лют пипер, така че да започнете да изхвърляте онова, което ви е „натежало“. За още по-качествено поитене ще помогне горещината на супата. Нека обаче тя не е над 70 градуса, защото рискувате да изгорите езика и хранопровода си. А в момент на махмурлук едва ли ви трябват още болежки и дискомфорт.

3. Пиянското верую „Клин клин избива“ твърди, че една бира ще намести и стомаха, и главата в състояние, от което не се усеща болка и дискомфорт. Да, така е, но това състояние ще ви върне обратно в пиянския водовъртеж, а след като отново излезете от него, пак ще чувствате същия дискомфорт. Затова „лечението“ с едната бира на сутринта е препоръчително само ако трябва да съберете сили да се приберете от сношния купон у дома си, а след това ще имате достатъчно часове да се наспите и да изтрезнеете качествено. Не си помисляйте обаче, че бирата ще ви помогне да се приберете с превозното си средство. Това е смъртоносна лудост.

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Видове махмурлук от смесването на алкохол

Бирата действа като катализатор за абсорбирането на всичко изпито. Ето защо с една бира за капак след запой, се случват „чудеса“.   виж още »

Какво се яде преди купон, за да няма махмурлук?

Пет продукта, които помагат срещу напиване в новогодишната нощ!   виж още »

Британец създаде безвреден алкохол

Напитки, който замайват, но не натоварват черния дроб и не предизвикват махмурлук заместват алкохола. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта