Регистрация

Хо-хо-хо... И на работа с махмурлук

06 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 3393
Хо-хо-хо... И на работа с махмурлук

Седем практични съвета как да скрием от шефа и колегите, че сме прекалили с алкохола.

В последните години англичаните от пословични пиячи на стария континент се превръщат в закоравели алкохолици. Само в последните месеци на Острова стратираха десетки кампании за борба с пристрастяването към виното и спиртните напитки, а дни преди коледните празници дори ВВС съобщи, че и пенсионерите не остават назад в масовото надпиване (Повече информация вижте ТУК). И докато моралисти от цяла Европа твърдят, че наблюдават падението на един народ, то други просто подкрепят максимата, че всички северни народи пият еднакво, просто англичаните предпочитат да са известни пияници, а не анонимни алкохолици.

Затова днес – 6 януари, обявен за Черния понеделник или първия работен ден след продължителното празнуване британски медии подходиха с ирония, като публикува съветите на екип от психолози, работил по въпроса как да скрием махмурлука на работното място. Поведенческите експерти споделят седем начина на действие, чрез които да избегнем подигравки и проблеми в офиса, ако се появим с главоболие, световъртеж или доста неадекватни след прекараната тежка нощ. Тъй като екипът е изготвил доклада си не на шега, ние от kulinarno.bg решихме да го споделим, за да бъдат информирани онези люде, на които подобни съвети могат да са им от полза. Ето ги и тях:

1. След празници, рождени дни и партита, на които се предполага, че сте присъствали, не звънете във фирмата с оправданията, че сте се разболели. Стига. На всеки е ясно каква точно е болестта ви и какъв е нейния първоизточник – прекаляването с алкохола. Затова и оправдания от типа, че сте лепнали грип, настинка или сте невинна жертва на хранително отравяне, не се гледат с добро око. По-добре съберете сила и кажете истината или се стегнете и бъдете в точен час на работното място.

2. Магическата сила на грима не е за пренебрегване. Нормално е след зверски запой да имате сини кръгове под очите, да сте пребледнели или пък носът ви да наподобява червения пимпон на еленчето Рудолф. Малко пудра ще помогне както на мъжете, така и на дамите. Пък и ще изглеждате далеч по-естествено, отколкото да седите в офиса с тъмни очила например.

3. Наблегнете на водата по пътя към изтрезняването. Мнозина „експерти“ по изтрезняване ще ви кажат, че водата само размива алкохола в организма и продължава да го върти в кръвоносната система. Не вярвайте толкова на нелепото твърдение. След препиване тялото има крещяща нужда от хидратация, за да се възстанови. Затова колкото повече вода му дадете, толкова по-бързо ще настъпи абсолютната трезвеност.

4. Подберете адеквата храна, която ще ви помогне да се възстановите. Тя не бива да е тежка – въпреки пиянския глад, който може да напира в стомаха ви, не се нахвърляйте на мазни меса, сандвичи и пържени ястия. Наблегнете на салати, бульони, плодови сокове и йогурт. Те определено ще ви накарат да се почувствате по-добре.

5. Захарта има особена роля по време на махмурлук. В много тежко състояние тя не е препоръчителна, но щом силното гадене и желанието за повръщане изчезнат, потърсете непременно някакъв сладкиш. Още по-добре ще се съчетае той с едно силно подсладено кафе. Комбинацията ще спре треперенето на крайниците и ще премахне чувството на изтръпналост в някои части на ръцете или лицето.

6. Количеството на дрехите също е от значение. По време на махмурлук е възможно да ви обливат топли и студени вълни и дори да се редуват. Затова излезте от дома облечени с много дрехи, така че да можете да ги свалите щом усетите жега и да си сложите обратно, ако ви разтресе от студ. Ако не се набивате на очи с постоянното си преобличане е малко вероятно колегите да се сетят какъв е проблемът. Ако обаче се окажете с малко дрехи, можете да започнете да се тресете още по-силно, а това ще направи впечатление на всички.

7. На последно място, но не и по важност експерите предупреждават с особена удивителна – ВНИМАНИЕ – не вярвайте на поговорката „Клин клина избива“. Никога и по никакъв начин не можете да изтрезнеете, ако по време на махмурлук продължавате да приемате алкохол. Положението само ще се влoши, а агонията ще се удължи. Затова колкото и да ви се иска да си отворите една бира – не го правете. Може да се окаже фатална грешка.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Храна за жени на работното място

Какво трябва да се яде по време на работа за поддържане на добър тонус и идеален външен вид. Диета докато работите.   виж още »

Какво се яде преди купон, за да няма махмурлук?

Пет продукта, които помагат срещу напиване в новогодишната нощ!   виж още »

Проф. Байкова за храните и алкохола в Новогодишната нощ

Пийте концентрат с вода за разредител и степенувайте храните по тежест, за да не ви боли глава и стомах в първия ден от Новата година. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта