Регистрация

Зимна диета с два вида риба

17 Dec 2013   /     /   Видяна: 4087
Зимна диета с два вида риба

Погрижете се за красивата си външност и здраво тяло с морска и речна риба.

Италианската рибена диета има за цел да активизира тялото в изгарянето на натрупани мазнини, да го прочисти от вредното въздействие на свободните радикали, като стимулира производството на антиоксиданти и да го зареди с голяма доза витамини, които да повишат защитните му сили в сезона на заразните и простудните заболявания. Освен това множеството полезни вещества в рибата ще допринесат за адекватното омазняване на косата и кожата, изправени пред „ударите“ на студените ветрове. Диетата не е екстремна, затова и не очаквайте да свалите с нея много килограми. Ще махнете до 3 кг за седмица, но на външността ви ще проличи един здравословен начин на хранене, обещават създателите на режима. Ето го и него:

Ден 1: Закусете с варено яйце и шепа листни зеленчуци. На обяд си направете салата със 100 г парченца риба тон и още 300 г листни зеленчуци. Добавете и маслини по желание. На вечеря изяжте 1 печена скумрия (около 150-200 г) с 1 лимон или сока от него. Преди лягане може да хапнете един грейпфрут.

Ден 2: Закусете с 200 г пресни цитрусови плодове. На обяд си хапнете 300 г картофена салата без месо. За вечеря си изпечете филе от цупура (около 250 г) и си го поднесете с лимон и листни зеленчуци. Ако още сте гладни, преди лягане си хапнете грейпфрут.

Ден 3: Закусете с голяма шепа сурови ядки. На обяд си хапнете печено филе от бяла риба с оризова гарнитура или задушени зеленчуци. Вечеряйте с 400 г салата от грудкови зеленчуци, овкусена със сок от лимон или грейпфрут и зехтин.

Ден 4: Закусете с две препечени филийки със сирене. На обяд хапнете от любимата си супа без хляб. За вечеря си опечете пъстърва, пълнена със зеленина във фолио. Нека вечерята ви не е повече от 350 грама.

Ден 5: Закусете с кофичка кисело мляко. На обяд си хапнете скариди със салата. За вечеря си опечете филе от сьомга и си го гарнирайте със зеленина и лимон. Не слагайте домати, чушки и моркови във вечерните си салати.

Ден 6: Закусете с 300 грама цитрусови плодове. Най-добре да са портокали. На обяд си хапнете две варени или поширани яйца. Три часа по-късно изяжте шепа сурови ядки. На вечеря си опечете в тавичка без мазнина дребни речни рибки, които се хрускат като мезе. Полейте си ги с лимонов сок. Преди лягане можете да залъжете глада с грейпфрут.

Ден 7: Закусете с кофичка кисело мляко. На обяд си хапнете варени картофи, овкусени по любимата ви рецепта. Маслото и сиренето като добавки са позволени, но не слагайте никакво месо. За вечеря си изпечете 350 г филе от пангасиус и си го сервирайте в компанията на зелени листа, лимони и портокали. ...За грейпфрута вече си знаете. 

Забележка: Не се препоръчва консумацията на алкохол по време на диетата, но за всички, които държат на кулинарната табиета, могат да си позволяват до 100 мл бяло вино на вечеря.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Салата – още по-задължителна през зимата

В студеното време тялото се нуждае от повече витамини, минерали, фибри и пробиотици, а те се съдържат в пресните и естествено ферментиралите зеленчуци виж още »

Как храненето ни повлиява на идващия грип

Чревоугодничеството пречи на организма да се бори с болестите в студеното време.   виж още »

Съветите на Др. Соня Наранг за хранене през зимата

Откажете се от пържените храни и наблегнете на ядки в студените месеци, за да сте здрави и да изглеждате добре, съветва индийският хранителен експерт. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта