Регистрация

7 млн. литра бира се изпиха на Октоберфест 2013

07 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3396
7 млн. литра бира се изпиха на Октоберфест 2013

6,5 млн. души изпиха близо 7 млн. литра пиво на най-известния бирен фестивал в света.

В неделя вечерта (6 октомври) с падането на нощта приключи тазгодишният немски бирен фестивал Октоберфест. От започването на масовата пиво почерпка на 21 септември за 2 седмици през ливадите Терезия в Мюнхен преминаха близо 6,5 млн. души, които изпиха почти 7 млн. литра бира. Организаторите обясниха, че тази и миналата година е отчетен спад в продажбата на „Фанта – хмел“  и съпътстващите я швабски месни и постни мезета. От общината съобщиха, че икономическата криза е намалила броя на туристите в светован мащаб, а оттам и на посетителите на Октоберфест. Най-добрата година за фестивала си остава 2011, когато близо 7 млн. души седнаха да се почерпят с висококачествена немска напитка.

Тази година посетителите се радваха освен на весела атмосфера с бира и мезе и на атрактивна шоупрограма. Особен интерес за мъжката аудитория представляваха девойки, облечени в традиционните баварски носии, отличаващи се със сексапилни корсети и доста еротични деколтета. Гвоздеят на програмата бе местният футболен отбор и настоящ европейски шампион Байерн Мюнхен, който пристигна в пълен състав, за да изпие по халба от кехлибарената течност в компанията на почитатели от цял свят. За децата бяха предвидени редица атракциони, за да могат родителите и придружителите им да се порадват необезпокоявани на автентичната комбинация от пиво с мезе.

Октоберфест е най-известният бирен фестивал по няколко причини. Една от тях е, че е и най-старият в света. Още в далечната 1810 г. на Терезиевите поляни е чествана сватбата на Лудвиг Баварски с принцеса Терезия. Следващата година на същото място се провеждат състезания с коне и надбягване с чували. Десетилетие по-късно народът вече утвърждава най-правилния начин за празнуване – с бира и храна, като традицията повелява всяко пиво да се сервира в халба от 1 литър. Първата стъклена халба, по чиито модел ссе произвеждат чашите за фестивала и до днес е представена през 1892 г.

Името на питейното мероприятие обаче не винаги се е свързвало с приятни емоции. През 1980 г. при бомбен атентат са убити 13 души, а над 200 са ранените. От 1810 г. до днес Октоберфест не е провеждан общо 24 пъти заради войни и заразни епидемии. Днес обаче милиони хора по света копнеят да посетят фестивала в Мюнхен и да се включат в множеството състезания и атракциони, които предлага. Сред тях са пиене на екс, състезания по стрелба, надбягвания, катерене по дървета. Нека ентусиастите, които плануват да бъдат там през 2014 г. да помнят, че той ще се проведе от 20 септември до 5 октомври.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

3400 души паднаха в неравната битка с бирата на Октоберфест 2017

Терезиевите ливади приютиха над 6,2 млн. души и почерпиха със 7,5 млн. литра пиво гостите на най-големия немски бирен фестивал в Мюнхен. виж още »

Трескава подготовка за Октоберфест 2014

Нова чаша, състезания по надпиване, надбягване с чували и 12-градусова бира ще радват феновете на пивото на тазгодишния немски фестивал на Фанта-хмел. виж още »

Untappd – онлайн бираджии дават съвети на пиячи

Нова социална мрежа за любителите на бирарии съветва коя е най-подходящата кръчма във вашия град. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous19-12-2019
This treatment gives pleasant results in 2 to 3 Homeopathic Remedies For Candida Infection. Dog Skin Fungus Treatment. Fungal Infections Colorado Yeast yeast infection
anonymous09-12-2019
Richard - Ups and Downs: Dealing with your emotions. Ups and Downs The Canadian Cancer Society points out, that both the patient and his/her family can, and most likely will go through a series of emotions which can including: shock, fear, denial, anger, guilt, anxiety/stress, loneliness/isolation, sadness, depression and hope. neuro physiotherapy
anonymous04-12-2019
metformin buy nz It was found that Indian women typically describe the somatic symptoms rather than at the Dr. Surgery of Ledderhoses disease is difficult because tendons, nerves, and muscles are located very closely to each other. ledderhose disease

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта