Регистрация

10 евро, за да пиете диктаторска кръв

08 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 4310
10 евро, за да пиете диктаторска кръв

Хитлер, Мусолини и Че надничат от бутилката с вино.

Търговски похват продава виното на италианския производител Алесандро Лунардели вече втора година. Предприемачът е взел дръзкото решение да изтопоса на етикетите лицата на едни от световните диктатори като Хитлер, Сталин и Мусолини. Това лято се появи и новата серия с Че Гевара и Чърчил.

Мнозина ми направиха забележка, че етикетите са вид накърняване на паметта на покойните политици, други ме обвиняват във фашизъм и комунизъм, но в крайна сметка получих много добра безплатна реклама, споделя производителаят и допълва, че има идеи да обогати колекцията с лика на Маргарет Тачър, Фидел Кастро и Ейбрахам Линкълн.

Лунардели е толерантен към хората, които не приемат идеята му за търговско лого, но споделя, че няма законова рамка, която да го спре да бъде оригинален на пазара за вина, затова просто съветва всеки, който не харесва идеята му,  да си избере друга негова производствена серия, в която няма лица. За тези, които пък смятат, че вкуса на напитката им се нрави и етикетът ги предразполага да се почувстват властнически, изискано или просто да се позабавляват, цената на виното от склад е 9.90 евро, но в малкото ресторанти, които предлагат от него, бутилката може да „набъбне“ почти двойно.

Преди няколко години холандски производител на „божията кръв“ изкара серия вина с етикети, пародиращи некролозите върху кутийте с цигари и пакетите с тютюневи изделия. Посланието от шишетата, на които бяха изобразени бели дробове с рак и запушени кръвоносни съдове гласяха: „Пийте вино и това няма да ви се случи“. Винопроизводителят твърди, че е искал да покаже колко по-здравословна е алкохолната напитка от пушенето, но за съжаление посланието му бе разтълкувано по друг начин. Стоката бе изтеглена от пазара, заради липса на доказателство, че червената ферментирала гроздова напитка предпазва от белодробни заболявания и пороци на сърдечно-съдовата система.  

 

Ето и няколко рецепти за качествени мезенца за вина:

Мариновано телешко със зеленчуци

Топъл ордьовър със сирене и плодове

Мариновани свински бузи

Кубчета от свински пържоли

Хрускаво панирано шкембе за мезе

Вкусна топчица сирене

Фрикадели с хляб и горчица

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кръчма на колела вдига наздравици навред из България

Добро настроение, литри алкохол, газов котлон и барбекю обикалят страната в открито ремарке. виж още »

Алкохолът удря най-здраво 29-годишните

Четири години преди навършване на христовата възраст махмурлукът е най-тежък. виж още »

Летни алкохолни коктейли с джин

Съчетайте „духа от бутилката“ с аромати на свежест и лято. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта