Регистрация

Храни за влюбени пазят от диабет

20 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 3337
Храни за влюбени пазят от диабет

Шоколадът, червеното вино, ягодите и боровинките са вкусна превенция от Захарната болест и сърдечни проблеми.

 

         Любовта има силата да лекува смятат някои психолози и привърженици на плацебо теорията. Според тях щастието, което изпитваме докато сме в компанията на любимия човек, има благоприятно влияние върху имунната система, като повишава нейните защитни сили. Освен това мозъкът е позитивно настроен и по-трудно допуска нарушения във функциите на тялото си и в своите собствени.

Разбира се тази теория е трудна за научно доказване, за разлика от друго твърдение, този път дошло след съвместната работа на учени от Лондонския кралски колеж и Университета в източна Англия. Екипът от експерти успя да докаже, че част от храните, които считаме за „любовни“ или „еротични“ имат благоприятно въздействие върху човешкия организъм, повишават имунитета, спомагат за привлекателна визия и най-важното – предпазват от развитието на диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания.

Учените установили, че натуралният шоколад, червеното вино и ягодите са богати на антиоксидантни съединения. Ягодите съдържат и т.нар. флавоноиди – вещества, които регулират нивата на кръвната захар. Затова и комбинацията от ягоди с шоколад в умерени количества не би навредила, даже напротив – ще помогне на организма да разгради захарта, която е погълната, като го дари и с щедър букет от полезни вещества, които ще се погрижат за прочистването на свободните радикали.

В списъка с романтичните храни за здраве влизат още сьомгата и морските дарове като скариди, калмари, октопод. Оказва се, че и хайверът има благоприятно въздействие за прочистването на тялото. За плодове на любовта и здравето в групата към ягодите се присъединяват кивито, боровинките и касиса – богати на веществата антоцианини, също грижещи се за регулацията на захарта в тялото.

Не на последно място в храните за здраве и любов се нареждат романтичните подправки какао и канела, които са благоприятни за сърдечно-съдовата система. Те регулират кръвното налягане, оттлачвайки вените и правейки стените на кръвоносните съдове еластични.

Затова не се свенете да поканите любимия човек на вечеря като му направите тристепенно меню с морски дарове, плодове и сладкиши, а към всичко това не забравяйте да поднесете и чаша червено вино, което да се погрижи както за пълната здравословност на полезната храна, така и за цялостната романтична атмосфера на прекараните заедно часове.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams изпича любов, страст и нежност в сладкиши за Св. Валентин

Късче сладост с романтично послание към обичания човек дарява романтика за Деня на любовта.   виж още »

Хранителните навици на мъжете, които дамите ненавиждат

Какво не харесват жените в мъжкия начин на хранене? виж още »

Тежки закуска и обяд срещу диабет тип II

Две основни яденета на ден поддържат понижена кръвната захар и убиват апетита. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта