Регистрация

Sweet Dreams изпича любов, страст и нежност в сладкиши за Св. Валентин

02 Feb 2021   /   nina123   /   Видяна: 1445
Sweet Dreams изпича любов, страст и нежност в сладкиши за Св. Валентин

Късче сладост с романтично послание към обичания човек дарява романтика за Деня на любовта.

 

На 14-и февруари хора от цял свят забравят различията помежду си и се отдават на празник, който издига най-възвишеното човешко чувство - любовта. Без значение от етнос, религия, цвят на кожата, пол, възраст - Денят на влюбените е тържество за всяко сърце, умеещо да обича. Затова и е по-коректно да се нарича именно Ден на влюбените, а не както е свикнал европеецът - Свети Валентин. Истината е, че такъв светец според православната църква не съществува, а католическата нарича с това име едновременно Св. Валентин Римски и Св. Валентин Интерамински. Мюсюлмани и юдеи също честват Празника на любовта, за хиндиустите всеки ден е любов, но все по-често и хора от тази религия се включват в тържества. Дори в Източна Азия улиците се украсяват с балони - сърца, а обичащите се си разменят подаръци и прекарват деня на 14-и февруари заедно, за да отпразнуват привързаността си. На този ден любовта е над всичко още от римски езически времена, когато се честват луперкалии - еротичните празници за зачеване в средата на февруари.

 

Св. Валентин днес. Легендата за празника разказва, че в Рим по времето на Клавдий II (III век) на служещите във войската били забранени бракосъчетанията, за да могат да се отдадат единствено на службата си. Но военният лекар, християнин и проповедник Валентин венчавал тайно войниците и техните любими. Когато императорът разбрал за този акт на неподчинение, осъдил Валентин на смърт. Точно преди екзекуцията си на 14-и февруари той изпратил писмо на своята любима, подписано с „твой Валентин“. Оттам идва и традицията в Деня на влюбените да се подаряват картички валентинки. Обикновено картичката е съпътствана от друг израз на любовта - балон-сърце, плюшена играчка, бутилка вино или сладкиш, който символизира връзката на влюбените и изразява силните чувства.

 

Романтични бисквити за свети валентинSweet Dreams превръща празника на влюбените в незабравима наслада. Ръчно направени, носещи индивидуално послание, красиви, романтични, нежни и много вкусни - това са десертите на Сладки мечти, с които можете да трогнете половинката на Св. Валентин. Отдайте се на чувствата си и изберете сладкиш, който най-много да подхожда на връзката или отношението, което искате да покажете, а след това се оставете във вещите ръце на професионалните сладкари, за да сътворят вашия десерт с послание за Деня на влюбените. Можете да изберете подаръчна кутия с благоуханни тематично украсени масленки и меденки, които да схрускате с любимия човек. Можете да добавите и хрупкави, топящи се в устата целувки от белтъчен крем за повече сладост. Също и да изберете надпис с послание върху индивидуално направената сладка, която да остане за спомен от мига на най-нежните емоции.

 

Романтична торта за Деня на влюбенитеБутикова торта за любиматаТорти с любовно признание от Sweet Dreams. Тези сладкиши са своеобразна валентика, с която можете да изразите чувствата си. Дори и обикновеното „Обичам те“ ще прозвучи романтично, поднесено върху изискан сладкиш. А той може да бъде направен изцяло по ваш вкус - блатове червено кадифе, слепени от пластове сметана и крема сирене с ванилов дъх олицетворяват елегантната чувственост. Платки от ядки с какаов крем и кондензирано мляко ще изразят сладостта от връзката. Една шоколадова торта пък ще плени сетивата с очарованието на любовта. Вие избирате, а Сладки мечти го прави за вас и специалните на сърцето ви хора.

Ако вече сте избрали своето послание или пък все още търсите насоки кой е най-подходящият десерт за Св. Валентин, свържете със Sweet Dreams на GSM: 088 836 1184 или на фейсбук страницата на Сладки мечти.

 

Медени сладки за Деня на влюбените

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams Червено кадифе – нежността на страстните сладкиши

Как е измислена торта Червено кадифе и защо сладкишите Червено кадифе са модерен и желан празничен десерт?   виж още »

Цветя и пролетно настроение разцъфтяват в сладкишите на Sweet Dreams

Бутиковите десерти на Сладки мечти приветстват пролетта с шарена визия, неповторим вкус и флорални мотиви.   виж още »

Най-комерсиалния подарък за Св. Валентин е шоколад

Тункваните тестени изделия, бонбоните и шоколадовите фигурки са най-честия подарък за Деня на влюбените. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта