Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия Рак

04 Jul 2014   /   nina123   /   Видяна: 4576
Хранене според зодията: Диета за зодия Рак

Представителите на зодия Рак са съвършени кулинарни естети, които имат афинитет да прекаляват със сладкото.

Кое е общото между зодията и хранителните навици разкрива астроложката Марияна Добранова в книгата си „Зодии на вкус“. Авторката твърди, че както по рождената дата могат да бъдат описани основни качества и характеристики на индивида, така и вкусовете и хранителните му принципи също отчасти се обобщават в датата, на която се е появил на бял свят. И е разбираемо да бъде така, защото яденето е неразделна част от живота, в която се включва голяма доза индивидуалност и подбор на продукти, видове храни, начини на готвене, съчетания, честота на приемане. Следователно всеки, който вярва, че зодията може да повлия върху вкуса към преживявания, работно място, любовен партньор и приятели, не би следвало да се съмнява, че тя има роля и върху вкуса и отношението към храната.

Марияна Добранова заявява, че представителите на зодия Рак са най-изтънчените кулинарни естети. Неслучайно често те се насочват към професии като рестьорантьори, управители на хранителни заведения и готвачи. Сякаш им е заложено да преценяват всяка комбинация между вкус и аромат, всяко поведение на хранителен продукт по време на готвене и най-важното – никога не им липсва любов и желание, с които да изпипат блюдото до абсолютно съвършенство.

Ако сте поканени на гости от човек зодия Рак, очаквайте да се почувствате като на вечеря с мама. Освен за задоволяването и на най-изтънчените желания на вкуса ви, домакинът е склонен да се погрижи да ви е топло, уютно, светло, комфортно и въобще всичко в атмосферата да ви действа релаксиращо. Дори и да не казвате какво предпочитате, Ракът ще следи всяко ваше движение, за да разбере дали имате нужда от още нещо. Представителите на зодията са склонни да прекалят с грижовността си, но се постарайте да не им правите забележка, защото можете дълбоко да ги нараните.

Ако вие сте поканили у дома си човек от зодия Рак, то постарайте се добре. Тези хора са гастрономи. Освен, че обичат да има от всичко по много, ценят и техниките на приготвяне на храната, пък и използваните продукти и тяхното качество. Раците съдържат в себе си уникална симбиоза между традиционализъм и експериментаторски дух що се отнася до ястията, затова смело можете да заложите едновременно на традиционна муската и хавайско ястие с месо, ананас и банан. Не очаквайте упреци и забележки, нито комплименти – ако храната им хареса – ще я издат, ако ли не – няма да я докоснат. Помнете обаче, че особено ще се зарадват на десерта.

Чести хранителни проблеми при зодия Рак. Говорейки си за сладкишите и изяждането на блюдата, не е трудно да се досетим, че тези хора не щадят особено стомаха си и далеч не се замислят кога са го претоварили. Това личи понякога и на външния им вид, но по-осезаемо е, когато започнат здравословните стомашни проблеми. Затова е добре да се сетят на време, а не когато е станало прекалено късно.

Подходящ хранителен режим за зодия Рак. Първо, най-важно, но и най-трудно - нека се ограничи приема на сладкиши. Ако това се случи, нещата ще влязат поне малко в релси. Следва да се обърне поне елементарно внимание на разделното хранене, да се намали алкохола и в частност бирата. Раците обичат млечни продукти, затова нека ги консумират често и да залагат на тях пред тортите и мазните храни. Същото важи и за плодовете и зеленчуците, които колкото и да не са им любими, ще трябва да попадат по-честичко в "рачешкото" меню.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия Овен

Овните не влагат много усилия в приготвянето на ястия, но трябва да се погрижат за здравето си като си хапват червени и оранжеви зеленчуци. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия риби

Ако представителите на зодия риби съумеят да откажат алкохола и свинското, като заложат на морски дарове, ще се радват на крепко здраве и стройна фигу виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия везни

Везните са кулинарни естети, които обожават подредената трапеза и особено ценят сладкишите. Тови често личи и на фигурата им. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта