Регистрация

Пилешки кълки с банан, ананас, гъби и сметана

Пилешки кълки с банан, ананас, гъби и сметана
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3650

Пиле по хавайски с млечен сос и цитрусов нюанс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета (или 4 горни или 2 бута горна и долна част - разполовени)
  • 2 големи банана (по възможност зелени)
  • 200 г ананас (най-добре консерва на шайби, но може и суров)
  • 250 г печурки или кралски печурки
  • 400-500 мл заквасена сметана
  • 80 мл горчица
  • сол и черен пипер
  • сух пилешки или гъбен бульон по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете гъбите на шайби, бананите на дебели кръгчета , ананса (ако е консервиран) на ¼ шайба или (ако е пресен) на кубчета и ги смесете със сметаната в йенска тенджета или тенджера с капак и огнеоупорни дръжки. Добавете подправките и разбъркайте хубаво. Имайте предвид, че гъбите обичат да си „пийват“ солчица и черно пиперче.  Ако ще действате и със сух бульон, опитайте сместа на вкус, за да не пресолите ястието.

2. Вземете пилешките бутчета, гребнете с пръсти от вече приготвената смес, както и от горчицата и вкарайте част от нея под кожата, както и намажете отгоре.

3. Подредете бутчета, така че да потънат до половина в тенджерата, захлупете я и печете в средата на двустранно загрята фурна на 250 градуса за 40 минути. Не се притеснявайте, че ястието ще закъкри – нормално е – просто бъдете готови за това с тавичка за откапване или по-дълбока тенджера за готвене.

4. Махнете капака от манджата. Ако бутчетата са прекалено потънали в соса, извадете ги леко нагоре с помощта на вилица или шпатула, като внимавате да не се разкъсат. Оставете да се запекат за 10-тина мин. на по слаба фурна, за да стане кожичката златиста.

5. Сервирайте с любимия хляб, защото ще има сосче за топене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта