Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия риби

24 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 4618
Хранене според зодията: Диета за зодия риби

Ако представителите на зодия риби съумеят да откажат алкохола и свинското, като заложат на морски дарове, ще се радват на крепко здраве и стройна фигура.

Навлязохме и в знака на последния представител на хороскопната година, а именно рибите. Техните хранителни пороци, навици и предпочитания са описани в книгата на Марияна Добранова „Зодии на вкус“ като едни от най-себеразрушителните и непретенциозни. Авторката залага на идеята, че щом общото поведение и характер на индивида може да се групира по отношение на зодиакалния знак, то това важи и за хранителните нужди и търсения, които също са неразделна част от ежедневието на всеки човек.

Марияна Добранова описва рибите като кулинарно непретенциозни хора, за които в една вечеря най-важното не е вида и вкуса на храната. Те обичат събеседниците, приятния интериор и проявата на добър вкус, на които отдават доста по-голямо значение, отколкото на качествата на блюдото. А най-впечатляващ за тях е диалогът, който се води по време на хапване. Ако съумеете да сте креативни, романтични, повествователни и искрени щом рибката е клъвнала и излезете с нея на среща, то продължението на вашата сага е в кърпа вързано.

Ако имате шанса да наблюдавате живота на представител на зодията отблизо, не би ви отнело много време да установите, че в обкръжението си имате чувсвтителна и лесноранима натура, която не обръща внимание на храната, щом трябва да я има за себе си. Рибите си харесват едно ястие и могат да си го хапват доживот, без да изпитват нуждата от разнообразие и иновации. Те не биха се зарадвали да знаят, че сте посветили цял ден, за да ги впечатлите с приготвянето на многостепенно меню. Ако обаче се запасите с любовни истории, приказки за рицари и принцеси или дълга тирада от вицове, ще спечелите вниманието и одобрението им. Не се притеснявайте, ако представител на зодията, с който сте излезли на обяд или вечеря дори не опита храна си. За него най-важно е да ви слуша.

Основни проблеми в хранителния режим на рибите са два факта. От една страна те не доставят на тялото си богат набор от витамини и минерали, защото се хранят еднообразно. От друга страна са прекалено сантиментални и подвластни на емоциите си, че са склонни да посегнат към чашката след всяко разочарование или трудност. Авторката намеква, че има причина 80% от хората, лекуващи се от алкохолизъм да са именно представители на тази зодия.

Ако обаче риба е впечатлена от вас и е инициаторът за среща в ресторант или у дома й, очаквайте да ви изненада с романтично морска атмосфера. Тези хора обичат морските дарове и това е в основата на кулинарните им умения. Прекалената им искреност и отворената комуникация ще позволят на интериора да крещи какъв човек го е избрал или аранжирал. Това, което е в ума, е и на езика.

Правилната диета за представителите на зодия риби трябва да изключва мазните меса и особено свинското, прекаляването със солени храни и големите дози алкохол. Колкото и да не се нрави на тези хора, добре ще е да се научат да посягат по-често към вода и плодови сокове за сметка на бирата, виното и концентратите, както и да заменят свинските дарове с морски и птиче месо. Една щипка сол по-малко ще е в пъти по-добре.

Проблемни зони на рибите според авторката са ходилата и особено петите и нервната система. За да се погрижат за стъпалата си, им трябва особена диета, а колкото до психическите разстройства, по-добре е да не търсят решение в чашката, а в творчеството, което се оказва страхотна алтернатива на пиенето.  

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия Рак

Представителите на зодия Рак са съвършени кулинарни естети, които имат афинитет да прекаляват със сладкото. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия риби

Ако представителите на зодия риби съумеят да откажат алкохола и свинското, като заложат на морски дарове, ще се радват на крепко здраве и стройна фигу виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия стрелец

Родените под знака на стрелеца са склонни да преувеличават с количеството и вида на храните, което проличава на външния вид и честите среши с лекаря. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта