Регистрация

Печена каша с тиква, кус-кус и мляко

Печена каша с тиква, кус-кус и мляко
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2541

Закуска за деца с млечен сос, тиквени парчета, масло и кус-кус на кашичка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. мляко - масленост около 3,6%
  • 1 ч.ч. кус-кус
  • 500 грама тиква
  • бучка масло от 125 грама
  • 1 ч.л. захар
  • сол на вкус
  • стафиди - колкото ви е сладко

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквата на малки парченца и я пуснете да се вари в предварително кипналото мляко за 15 минути или докато омекне съвсем. Намачкайте с преса.

2. Измийте кус-куса и го прибавете в млякото заедно със захарта и сол на вкус. Гответе още 15-20 мин. на умерен огън докато се разварят малките топченца.

3. Пуснете фурната да загрява. Пресипете кашата в глинени гювечета или термоустойчиви купички, поръсете със стафиди, сложете по резен масло във всяка и ги оставете да се запекат за 20-30 мин.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта