Регистрация

Три антицелулитни продукта за гладка кожа

10 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 2930
Три антицелулитни продукта за гладка кожа

Вода, зеленчуци и кисело мляко гонят целулит и стрии от тялото.

Идва топлото време, а с него отварят врати откритите басейни и хората тръгват на плаж. И докато през зимата целулита и стриите могат да бъдат скрити под дебели дрехи или в тъмнината на затворено помещение, то сред бял ден под слънчевите лъчи всеки недъг на тялото лъсва така добре, че да кара собственика му да се срамува, а околните – да отвръщат поглед.

Доказано е, че над 90% от жените, навършили средна възраст, имат целулит. Но едва ли има дама, която да не иска да го махне. Антицелулитните процедури са скъпи, болезнени и с кратка ефективност. Масажите, които се борят с проблема са продължителни и за тях също трябва да се бръкне дълбоко в джоба. Затова новозеландски експерти препоръчват да се отмият старите целулитни депа, да се спре разширяването на стриите и появата на „портокалова кожа“, като се спазва определен хранителен режим.

Водата е най-прекия път към красивата кожа. Освен че активизира мазнините да напуснат тялото, тя отмива всички онези вредни вещества, които затлачват тялото и предизвикват образуването на целулитни депа. Човек трябва да изпива минимум 2 литра вода на ден. Това е количеството, което гони готварската сол – основният виновник за целулита и стриите от тялото. Освен това тя хидратира кожата и подмладява цялостната визия. Всяка клетка се състои от вода, а когато течността в нея започна да се губи, тя се съсухря. Това става с цялата дермална тъкан, която не получава в достатъчни дози течност. Така започват да се образуват и бръчките.

Редовната консумация на пресни зеленчуци също бори целулита и стриите. Килограм салата на ден звучи много, но ако си хапвате по една купичка свежест от природата към всяко от трите основни ястия, хем ще се наядете с по-малко калории, хем ще успеете да си доставите на пръв поглед огромното количество от тях. Така че променете режима си към този начин на хранене и кожата ще ви се отблагодари с идеална визия.

Киселото мляко е онази кръстоска между наука и природа, която се грижи за цялото тяло. Но тук не е времето да си говорим за благодатните му влияния върху всички вътрешни органи. То действа на кожата по силно детоксикиращ начин, карайки я изхвърли от всичките си пластове онези вещества, които пречат на нормалното й регенериране. За да се възхитите на въздействието на киселото мляко върху външния си вид е нужно да изяждате само по половин кофичка или 200 милилитра от него на ден. Важно е обаче да търсите неподсладени кисели млека, да не ги мешате със сол под формата на айран или таратор, а да си ги хапвате чисти и гарантирано натурални. Само след две седмици ефектът ще е на лице, обещават експертите.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Тийн хит: Грижа за кожата с вино

Млади американки се мажат и къпят с екологично чисто червено вино, а после споделят ефекта в социалните мрежи.   виж още »

Вашингтон поуст: Пет проблема, които се лекуват с вода

Водата може да облекчи мускулите, да прогони синозита, да пребори главоболието и артрита и да гарантира добрия сън. виж още »

Храни, които спират целулита

Варените картофи, оризът, авокадото и зехтинът се справят по-добре от антицелулитните кремове. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта