Регистрация

Храни, които спират целулита

18 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 3249
Храни, които спират целулита

Варените картофи, оризът, авокадото и зехтинът се справят по-добре от антицелулитните кремове.

Борбата с целулита е онази неравностойна битка, която си личи, че сме загубили щом дойде лятото – сезонът на късите поли и панталонки, на голите крачета, впитите дрешки и банските костюми. Тогава вредните хранителни навици започват да се набиват в очите на околните или да ни дразнят всеки път, когато се завъртим пред огледалото.

Ефектът на „портокаловата кожа“ не зависи от теглото – слабите хора също имат целулит. Той е по-скоро следствие на неправилното хранене и честата злоупотреба със сладкиши, тестени изделия и консерванти. А от тях няма как да се спасим в съвременния живот. Добрата новина е, че учени откриха начин как да намалим вредното им въздействие върху кожата, като ги ограничим, а на тяхно място приемаме други, не по-малко вкусни храни, които няма да дълбаят грозни кратери в плътта ни.

Веднъж появил се, целулитът се маха трайно доста трудно, затова трябва да парираме развитието му още в зачатък. Това може да стане не само с употребата на кремови и химикали или продължителните и болезнени антицелулитни процедури в салона за красота, но и чрез храната. Неминуемо ще спрем задълбочаването на точковите образувания, ако включим в дневното си меню храни, богати на витамините А, В и С, както и наситени с фибри, калций, калий и йод.

Растителните мазнини и особено зехтинът също ще ни бъдат добри помощници. За тяло без целулит можем да се доверим на всякакви сурови ядки, олио от рапица, сусамово масло и ленено семе. Те имат изглаждащ ефект върху кожата, блокират вредното влияние на консервантите и регулират метаболизма.

Картофеното пюре и варените картофи са добра алтернатива на пицата и сандвича, а за красивата и стегната кожа са бленуван благодат. Калият, който се съдържа в голяма степен в тези храни, прогонва излишната вода от клетките. А нали знаете, че тя, съчетана със сол образува целулитни депа. Освен това картофеното нишесте допринася за по-добра клетъчна еластичност.

Оризът, особено неолюспеният, кафявият и черният, е богат съдържател на фибри, които ще накарат тялото ви да работи така, че да изхвърли всички онези вредни вещества, консерванти и соли, които са първи другари на точковите подкожни масни броблеми. Така че не се притеснявайте да си хапвате варен ориз, особено ако е безсолен или подсладен с мед.

Храни, които също доказано борят целулита са гъбите, авокадото, бобовите растения, пълнозърнестите закуски и киселото мляко. Те не само че няма да се „подпишат“ върху кожата ви, но и ще допринесат за поддържане на здравословното ви тегло, регулирането на метаболизма и подобряването на функцията на имунната система. Не забравяйте за съществуването им.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Три антицелулитни продукта за гладка кожа

Вода, зеленчуци и кисело мляко гонят целулит и стрии от тялото. виж още »

За какво са полезни плодовете, които ядем през лятото

Ягодите стимулират мозъка, черешите - зрението, а крушите помагат за дишането. виж още »

Едноседмична диета Омега за много красота

Диета с разнообразно хранене и без лишения ви гарантира смъкване на килограмите, разкрасяване на косата и кожата и заздравяване на имунитета. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта