Регистрация

Тийн хит: Грижа за кожата с вино

26 Feb 2019   /   nina123   /   Видяна: 1474
Тийн хит: Грижа за кожата с вино

Млади американки се мажат и къпят с екологично чисто червено вино, а после споделят ефекта в социалните мрежи.

 

Нов хит за „винотерапия“ завладява тийнейджърите отвъд Oкеана. Инициативата стартира предi по-малко от месец в търсене на ефективен препарат срещу проблемите с кожата в пубертета. Днес вече отчаяните млади янки поголвно карат родителите си да им купуват вино (продажбата на алкохол на непълнолетни в САЩ е нелегална), а след това споделят в профилите си какво са постигнали с новия метод.

 

Откривател на грижата за кожата с вино е 21-годишна девойка с никнейм Scarlette. Тя отчаяно търсела начин как да подобри състоянието си на отрупаната с остатъчно от пубертета акне и стари белези от пъпки кожа. Приятели я посъветвали да пие по 120 мл червено вино всяка вечер. След четвъртия ден ефект не настъпил и момичето решило да намаже лицето си с бакхусовия еликсир. В профила си във facebook описва усещането като неприятно щипане с елементи на парене и сърбеж. Но още на другата сутрин Скарлет видяла, че белезите са по-избледнели, а тенът ѝ е нереално сияен.

 

С какво се смесва виното за още по-добър ефект? След няколко дни младата жена станала още по-смела в експериментите си. Смесвала виното с изпитани вече кремове и мазила за своята кожа. Опитала с мед и мляко, но се оказало, че подхранват акнето. Опитала и с добавки на джинджифил и канела, но установила, че освен подобрения в аромата, няма друга реална полза oт тези продукти. Скоро започнала да споделя в социалните мрежи всичко, което опитва, а множество сайтове по цял свят следят нейните постове и ги публикуват за широката аудитория.

 

Основни съвети за маските с вино. Изводите от опитите върху самата себе си дамата споделя, за да не се чувства отговорна към последователите си, ако ѝ повярват безрезервно. Първо обяснява, че всичко зависи от типа кожа и вида на проблема. Съветва да се използва само БИО вино, за да не се трови чувствителното лице с химически добавки и вредни съставки. Виното може да се добавя под формата на капки към мицеларната вода, тоника за кожа и ежедневния крем. Ако не бъдат отчетени резултати до 4-5 дни, значи няма смисъл да се продължава терапията.

 

Вана с вино – опияняващо глезене за красота. В последната седмица Scarlette опитва да зарадва кожата и на тялото си с вино. Първо се обтрила с тампон навсякъде, но след това изсипала няколко бутилки във водата за ваната си. Когато останала да покисне половин час в отварата, се изумила от изглаждащия ефект. Дори белегът от детството на коляното избледнял, а кожата станала копринено мека и доста еластична.

 

Опитите продължават. Сега американката отчита действието на ферментиралия гроздов сок за борба с целулита и стриите. Все още няма доказан върху тялото ѝ ефект, затова не се наема да препоръча този вид терапия. Шегува се в прoфила си, че младото поколение трябва да гледа на виното повече като на еликсир за красота, отколкото като на начин да се забавлява в компания. Съветва жените винаги да помнят, че виното може и да подмладява, но само ако се използва външно.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Правила за готвене с вино

Виното като добавка към манджи, сосове или течност за варене на храна.   виж още »

Домашни хранителни илачи срещу зачервявания по лицето

Сода, зехтин, оцет и саксийни растения изглаждат тена на кожата в студеното време.   виж още »

Утайка от кафе се грижи за кожата

Маска за лице с кафе почиства мъртвите клетки, а обтривка на бедрата с утайка от кафе бори целулита и изглажда кожата.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта