Регистрация

Вашингтон поуст: Пет проблема, които се лекуват с вода

20 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 3958
Вашингтон поуст: Пет проблема, които се лекуват с вода

Водата може да облекчи мускулите, да прогони синозита, да пребори главоболието и артрита и да гарантира добрия сън.

За лечебните свойства на водата и нейната мощ да облекчава болежките в човешкото тяло говорят още едни първите писмени сведения, открити в различни крайща на света. Почти няма религия, в която водата да не е надарена с вълшебни качества. Според египтяните Нил е дар от боговете, Исус Христос е кръстен в магическата Йордан, Херон плува с ладията си по Ахерон, която е връзката между света на живите и мъртвите, индийците и до днес подаряват праха на обичаните хора на „Майка Ганга“. Един от най-известните български учени в световен мащаб – Юл Браун (Илия Вълков) пък е посветил живота си на доказателството, че чрез вода човек може да постигне всичко. Именно наличието на Н2О на планетата е и причината да съществува живот на Земята.

Американското издание Вашингтон поуст пък публикува статия, която се вмества в рамките на 100% научно доказаните методи за лечение с вода, в които няма неизвестни величини и обобщи петте основни проблема, които лесно могат да бъдат решени с „извиращата“ от чешмите ни течност.

1. Водата лекува главоболие и някои видове мигрена, тъй като най-честата причина за тях е слабата циркулация на кръвта и понижаването на количеството, което достига до мозъка. Противно на очакванията студената вода също подобрява кръвообращението и повишава кръвното налягане, защото изстудявайки ръцете и краката, тялото се опитва да се стопли по-бързо, като тласка повече кръв към тях. Затова лесно ще преборите главоболието, поставяйки крайниците си в студена вода за десетина минути.

2. Един от традиционните немедикаментозни методи за лечение на синуси е също с вода. Краката се поставят в съд с гореща вода, докато на тила и челото и се слагат компреси със студена. Така активността на кръвта се насочва към топлите зони – краката и се отдръпва от студените – лицевата част и по този начин налягането в тях спада се отпушват ноздрите.

3. При травми и артритни болки се правят компреси с вода. Студените кърпи се налагат върху първоизточника на дразнението и се оставят да подействат облекчаващо. Отоците ще спаднат, синините и подутините ще намалеят и изчезнат по-бързо, а болезненото усещане в костите и ставите ще си отиде.

4. Душът помага при безсъние и облекчава нервите. Ако сънят хронично не идва при вас, преди лягане си вземете продължителен топъл душ, така че да нагреете хубаво цялото си тяло. Порите ще се отворят, а организмът ще си вземе глътка въздух и чрез тях. След това ще дойде моментът на отпуснатост и спокойствие. Ако сте преживели силни нервни сътресения, по-добре след горещия душ се шокирайте за около минута със студена или хладна вода. Така нервите ще се облекчат.

5. Водата е най-добрият приятел на човека след силова тренировка. Замислете се колко благодатно действа след претоварване да се отпуснете за четвърт час в мократа прегръдка на някой басейн. Мускулите успяват да си отпочинат, а на следващия ден болката в тях е значително по-малка. Разбира се не всеки разполага с басейн, но горещ душ или вана ще свърши същата работа. Активизирайки движението на кръвта, претоварените части от тялото ще получат по-голяма доза от жизненонужния им в такива моменти кислород. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Видовете вода трябва да се редуват в горещините

Минералната вода може да е с твърде силна минерализация, затова е добре да се редува с пречистена чешмяна и трапезна питейна.   виж още »

Пиенето на вода на работното място бори сънливостта

Няколко чаши вода през работния ден запазват ума и тялото в пълна активност и спомагат за пречистването на организма.   виж още »

Опасно ли е да се пие чешмяна вода?

Варенето на вода с цел пречистване не прави чешмяната вода по-полезна.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта