Регистрация

Този уикенд: Да опечем тарелка с курабийки

21 Nov 2014   /   nina123   /   Видяна: 10471
Този уикенд: Да опечем тарелка с курабийки

Домашни сладки в разнообразни варианти с аромат на семеен уют и топлота.

 

     Отново е уикенд и отново, по стар обичай, няма да можем да се насладим на хубаво време, което да ни позволи да прекараме целите дни навън. Но все пак синоптиците обещават шанса да се докоснем до последните лъчи на циганското лято, затова не си заслужава да пропиляваме възможността си, прекарвайки часове над печката. Все пак всяка домакиня или семеен къщовник, младо семейство или съквартирант би отделил половин час от двата си почивни дни, за да сготви нещо бързо и сладко, което да внесе частица уют в дома и да сплоти колектива около масата дори и само за едно кафе.

Затова ние от kulinarno.bg ще ви предложим няколко БЪРЗИ РЕЦЕПТИ ЗА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ СЛАДКИ, от които кухнята ще заухае на приятен домашен десерт, а наоколо, в зависимост от предпочитанието ви, ще се понесе нежния аромат на канела, масло, ванилия, карамфил или карамелизиран мед. А какво по-хубаво от хрускави топли курабийки, придружени от чаша кафе или чай като фон на разговор с близките хора?

Започваме с любимите на мнозина КУРАБИЙКИ С ШОКОЛАДОВИ КЪСЧЕТА. Карамелен дъх, ванилова нотка и комбинация от шоколад и бадеми е предложение за онези класици, които харесват семплата изтънченост на домашните десерти. Семпли курабии с добавка от шоколад - колкото ви душа иска ви позволява да импровизирате с количеството и вида на какаовото удоволствие, което ще добавите. Ако искате шоколада да е под формата на глазура, то ето как да си направите тунквани ванилови бисквитки с шоколадов топинг.

Залагате на меда в сладкишите? Тази рецепта за домашни медени сладки с карамфил и канела е звездата за този уикенд, защото обединява всички любими вкусове и се приготвя уникално лесно. Мед, канела, масло и ванилия има и в тези курабийки - по форма изглеждат обикновено, но като вкус са тържество за небцето.

В раздела с малко по-нетрадиционните курабийки не смятаме да ви занимаваме с издирването на ексцентрични продукти, нито със сложни техники на готвене. Напротив - тук ще ви дадем идеи да използвате подръчните суровини в запасите си, за да направите нещо различно от познатите до болка бабини курабии. Вижте колко лесни са тези сладки с шам-фъстък. А сега си представете, че на мястото на ядката можете да сложите каквато друга ви хрумне. Същото важи и за тези сладки с ядки по английска рецепта.

Но говорейки си за чуждестранни традиции, няма как да пропуснем и англо-американските джинджъри, станали така модерни напоследък. Ето как да си направите обикновени джинджифилови бисквитки с уникален аромат.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Този уикенд: Да си хапнем домашна пица

В почивните дни замесете пица за цялото семейство като си изберете традиционен или екстравагантен вариант на италианското основно. виж още »

Този уикенд: Да закусим с филийките на баба

Съберете цялото семейство на закуска с любимите принцеси, които ще ви заредят със сила и енергия за почивния ден. виж още »

Този уикенд: Предложения за семеен брънч

Съберете любимите хора на трапеза със сандвичи, банички, здравословни напитки и любимия десерт. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта