Ванилови курабийки с шоколадова глазура
Домашни тунквани бисквити в маслен сос.
Необходими продукти:
За тестото:
- 100 грама маргарин
 - 1/2 ч.ч. захар
 - 2 яйца
 - 1,5 ч.ч. брашно
 - 1 с.л. заквасена сметана или мляко
 - 1 ч.л. сода
 - 3 с.л. картофено нишесте
 - ванилия на вкус
 
За глазурата:
- 4 с.л. мляко
 - 1/2 ч.ч. захар
 - 3 ч.л. какао
 - 50 грама масло
 
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маргарина, охладете го и го смесете с разбитите яйца със захарта за тестото. Добавете содата, брашното, ванилията и нишестето. Приберете в хладилник за 30 мин.
2. Разточете тестото с дебелина 0,5 см. и изрежете формички с отвора на чаша или сладкарските фигурки за бисквитки.
3. Подредете в намазнена или покрита с хартиено фолио за печене тавичка без да се допират и печете за 15-тина минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. Смесете захарта, млякото и какаото и кипнете на слаб огън до леко сгъстяване. След това в още топлата смес добавете и маслото.
5. Щом леко се охладят сладките и глазурата, натопете всяко от тестените десертчета в какаовата смес и подредете в поднос или чиния. Приберете в хладилник да се стегнат.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ