Бисквити с мед и канела
Медени сладки с ванилия.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч. неизбелено, непресято брашно
 - 2 ч.л. канела
 - 1 ч.л. сушена кора от индийско орехче
 - черен пипер на вкус
 - 1 ч.л. масло (не маргарин)
 - 1 ч.ч. пудра захар
 - 1 ч.ч. вода
 - 1 ч.л. сода за хляб
 - 2 ч.л. смлян карамфил
 - 1 ½ ч.ч. мед
 - 2 големи яйца
 - 1 ч.л. ванилия
 
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното, содата за хляб и подправките в голяма купа.
2. Разтопете заедно меда и маслото на ниска температура. Оставете да се охлади, добавете вътре яйцата и разбийте. (Ако медът е прекалено горещ, яйцата ще се пресекат).
3. Добавете брашното с подправките към сместа с меда и приберете в хладилника да се охлади.
4. Оформете тестото в бисквити с диаметър 1-2 см.
5. Поставете бисквитите върху тава за сладки, застлана с намазана с олио хартия за печене. Печете при 180°C за 15 мин.
На глазурата:
1. Смесете пудрата захар, ванилията и водата.
2. Потопете бисквитите в глазурата и подсушете върху готварска хартия.
  



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ