Регистрация

Татковците дават по-вредна храна на децата

20 Mar 2018   /   nina123   /   Видяна: 2007
Татковците дават по-вредна храна на децата

Бащите предпочитат да поръчат пица или да изпържат картофи за мъниците си, вместо да нарежат салата или да приготвят супа.

 

Когато мама я няма, а татко трябва да се погрижи за семейната вечеря, настава истински пир. Така е, защото по-голямата част от бащите не оценяват реално значението на здравословното хранене, пише БГНЕС, позовавайки се на проучване на foodpanda. Посочват се няколко основни причини за нехайството на силния пол по въпроса с полезните проукти в менюто на подрастващите, като се изтъква неумението на бащите да готвят, незаинтересоваността им по отношение на важните нутриенти и липсата на суета и притеснение относно затлъстяването и поддържането на елегантна фигура и привлекателна външост.

 

Над 70% от бащите са склонни да позволят пица, сандвичи, чипс и сладкиши на детето си, когато мама я няма у дома. Това са храни, лесни за поъчване, купуване от магазина и дори приготвяне в домашни условия. Също така децата харесват „забранения плод“ и е сигурно, че няма да си легнат гладни. А какво повече да иска един баща, оставен сам на бойното поле?

Вижте как екипът на kulinarno.bg прави полезен и вкусен чипс на своите деца.

 

Мъжете дават на децата си ястия, които самите те обичат. Докато дамите в семейството са склонни да мислят за фигурата си при всяка хапка, то татковците и батковците обичат усещането за препълнено коремче, за огромна ситост и особено се радват на вкуса на храната, като бегло се замислят какви полезности крие тя или какви вреди на организма може да нанесе. Затова те искат да дадат това приятно усещане и на децата си. Не бива да ги съдим – такъв е начинът на мислене на мъжете.

 

Бащите гледат да си спестят максимално затрудненията в готвенето. Често хранят децата с препечени филии, притоплени полуфабрикати и фаст фууд, поръчан от магазина. Защото в техните представи суетата в кухнята е чужда. А и мнозина не разполагат с нужните умения и не са уверени в способностите си над печката. Един мъж приготвя по-лесно сандвич, отколкото супа или салата, защото има опит в направата на първото. А в критичния момент, когато детето трябва да бъде нахранено, всеки рдител е склонен да заложи на сигурното.

Вижте нашата рецепта за лесен сладък булгур със сушени плодове - добра алтернатива на тортата.

Вижте и нашата рецепта за здравословна закуска с овесени ядки и банан.

 

Татковците се издигат в очите на рожбите си, като прескачат забраните на мама. В нормалните семейства връзката майка-дете е силен фактор, който се затвърждава с секи ден. Докато бащите работят неуморно, майката прекарва повече време с рожбите си. Тя възпитава чрез съвети, забрани, поощрения. Тя спира онази храна в менюто, което е вредна. Награждава при особени заслуги с любимите лакомства. Останал с детето бащата иска да го накара да почувства споделеното време като своеобразна награда. Затова посяга към най-обичаното – пицата, снаксовете и шоколада. Без обаче да проумява реално, че по този начин вреди на собствения си наследник.

Ако сте толкова нахакан баща, опитайте да направите домашен шоколадов лава кейк. Да ви видим сега :)

 

Това е нашата единствена и неповторима вечер и ще я прекараме страхотно! Този начин на мислене съществува у мъжете. Мнозина от тях имат „мъжка“ вечер, когато излизат без половинките си. Събират се с приятели, говорят на забранени теми, прекаляват с алкохола и вредната храна и въобще правят всичко, което биха вършили „на свобода“. Именно тази липса на контрол усещат бащите, оставени със своите деца без надзора на мама. И искрено желаят да споделят с мъничето си радостта от свободата, обясняват психолози. Пък и когато жената се върне, отново домакинството ще функционира по нейните правила. Веднъж се живее все пак – е мнението на мъжкия мозък.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Какви продукти да избера за детската закуска?

Родителски хитринки за пълноценна детска закуска, лишена от тежки въглехидрати.   виж още »

Проф. Стефка Петрова – Затлъстяването при децата зависи от родителите

Наднорменото тегло в детска възраст зависи и от начина на хранене на майката през зрелостта. виж още »

Как родителите лъжат децата си, за да се хранят здравословно

Спанакът дава сила, яденето на моркови ти помага да виждаш в тъмното, а от хляб косата се къдри, са само част от хитрите родителски методи да накарат виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта