Регистрация

Какви продукти да избера за детската закуска?

25 Sep 2019   /   nina123   /   Видяна: 1507
Какви продукти да избера за детската закуска?

Родителски хитринки за пълноценна детска закуска, лишена от тежки въглехидрати.

 

Закуската е едно от най-важните хранения за деня, затова всеки отговорен родител се стреми да подходи максимално компетентно преди да съпроводи отрочето си на детска градина или училище. Мнозина обаче правят грешки в стремежа си да дадат най-доброто от себе си. Върху какво трябва да се съсредоточи родителят при избора на сутрешно меню за потомството си – вижте сега.

 

Избягвайте тежките въглехидрати. Много е лесно да се направи сандвич, бухти или да се даде парче домашен кекс, баница, мекица. Истината обаче е, че този подход води до ранно покачване на нивата на кръвната захар и предизвиква нетрадиционен апетит. Затова избягвайте белите брашна и подсладените сладка и сокове. За шоколад не бива и да става дума.

 

Кои са най-подходящите детски закуски? Несъмнено това са супите, но кой мъник би ял супа на закуска. Плодовете на гладно не са препоръчителни, но вместо това можете да направите хитринка. Комбинирайте плода с ядки или най-добре – плод с варено яйце. Така хем ще доставите на тялото на буйния мъник достатъчно енергия, хем няма да раздразните стомахчето му. Подходящи продукти още са млечните (за деца и младежи до 16 години), смутитата, плодовите фрешове. И съвет от детската градина – не прехранвайте мъничето сутрин преди да го заведете, за да не привикне да отказва яденето сред другари.

 

Хитра идея за детски шоколад. Вместо реален шоколад можете да забъркате смес, близка до търсения вкус, като сложите много имуностимулатори. Смесете по 1 ч.л. студено пресовано кокосово масло, неподсладено какао на прах и мед. Едновременно имате имуностимулатор, енергизиращо ястие с бавно отделяне на енергия и търсената от децата сладост.

 

Защо детето отказва да закусва? Експертите обясняват, че до 4-ти клас отказът от закуска най-често е признак за неправилно хранене през останалата част от деня. Късната вечеря е основна причина. Не бива децата да ядат поне 1:30 часа преди лягане. В противен случай натовареният им стомах изпитва дискомфорт и на сутринта, а през нощта прави съня некачествен. След 12-годишна възраст тялото влиза в режим на забавяне на метаболизма и има нужда от почивка. Отказът от закуска може да означава, че организмът на потомците ви просто е в етап на прочистване. Ако се случва един-два пъти седмично, не настоявайте детето да се тъпче на сила. В този случай природата си знае интереса. Ако обаче системно отказва да хапва сутрин, по-добре потърсете причината и се консултирайте със специалист.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Татковците дават по-вредна храна на децата

Бащите предпочитат да поръчат пица или да изпържат картофи за мъниците си, вместо да нарежат салата или да приготвят супа.   виж още »

С какво да нахраним децата за закуска

Единадесет уникални предложения как да нахраните детенцето си, като се убедите, че се е заредило с много енергия и полезни за подрастващия организъм в виж още »

Супите – най-полезната и балансирана закуска за деца

Малчуганите ще се заситят и ще поддържат здравословно тегло, ако си хапват течни и кремообразни храни на закуска. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта