Регистрация

Пет продукта, които изсмукват мазнините

09 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 9477
Пет продукта, които изсмукват мазнините

Отслабвайте докато се храните с пилешко и грейпфрут и си пийвате зелен чай с обезмаслено мляко и канела.

Може да звучи невъзможно, но е факт – има храни, които буквално изсмукват тялото, като го правят по-слабо и стройно, а мускулатурата му – подчертана и изваяна. Този краен ефект се дължи на няколко явления – разграждане на подкожните мазнини и изхвърлянето им от организма, увеличаване на муслулната маса, която от своя страна прогонва мастните образувания, а в малка степен и целулита, подпомагане на водата да напусне тялото, като „извлече“ със себе си и излишната сол, която е виновник за появата на стрии и целулитни депа.

С ежедневната или поне регулярна употреба на две храни, две напитки и една подправка (под проявяването на постоянство не се разбира по веднъж седмично да преяждате с тях и да очаквате отслабщият им ефект да се стовари върху вас с пълна сила) ще можете да подпомогнете изгарянето на мазнини, а оттам и усилията ви да отслабнете ще бъдат овенчани с по-голям успех. Ако в менюто си включвате богати на белтъчини нискомаслени меса (пилешко и риба), вълшебния диетичен плод – грейпфрутът, древния цяр за всяка болежка – зеления чай, напитката, чрез която човек се прикрепя към живота – млякото и подправката, символ на страст, красота и изтънчена сладост – канелата, си гарантирате допълнително извайване на тялото без усилия.

Въпреки противоречивите мнения за белтъчната диета – нейните привърженици и опоненти са единодушни, че белтъчините изразходват много калории при разграждането си, както и подпомагат образуването на мускулна маса, която изсмуква подкожните мазнини в своя полза. Богати на белтъчини и бедни на мазнини храни са яйченият белтък, пилешките и пуешките гърди и рибата.

Грейпфрутът е вълшебната съставка на множество диети. Плодът има свойството да намаля апетита, затова хапнат 40 мин. преди ядене, той няма да ви позволи да се натъпчете както обикновено сте свикнали. Освен това има свойството да понижава нивото на кръвната захар, да разгражда вече образувани мастни депа и да прогонва задържаните вода и соли в тялото. Като бонус към брилянтната му диетична автобиография е добре да знаете, че действа детоксикиращо и заздравява имунната система.

Зеленият чай е благотворна напитка, полезна за цялото тяло, която „отмива“ всичко излишно от него, нискокалорична е, подобрява метаболитните процеси, а разграждането на 5 чаши (която е и препоръчителната доза за ден) дневно, коства на организма 70-80 Ккал. Ако се научите да изпивате по 1-1,5 л. зелен чай дневно, без да го обогатявате с бяла захар и висококалорични подсладители, без диети и строги режими си гарантирате смъкване на до 3 кг. за две седмици.

Обезмаслените млечни продукти също са благодат за тялото, което се опитва да махне от себе си излишни килограми. Доказано е, че малцина стомаси могат да се справят с прясно мляко, тъй като не разполагат с нужната алкална среда да го разградят. Но мнозина организми не биха имали против няколко лъжички извара, 100-тина г сирене върху салатата и най-вече вкусна каничка неосолен айрян в жегавия следобед или пък кофичка кисело мляко за закуска. Калцият в тези продукти се трансформира в калцитрол, познат още като витамин D, който от самосебе си гори мазнините.

Канелата е естествен заместител на захарта, особено подходящ за хора, които искат да отслабнат. Тя не съдържа калорийте на „бялата убийца“, има сладникав вкус, придава приятен аромат на напитки, ястия и десерти, като същевременно намаля нивото на кръвната захар и предотвратява натрупването на захарни наслоения в тялото. Ако свикнете да я използвате по 2-3 пъти на ден по около 3 г в различни продукти, с които се храните, ще подпомогнете цялостното си прочистване и отслабване.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

6 важни храни за добро здраве

Победителката от Мастър Шеф Севда Димитрова препоръчва нашенецът да хапва колкото се може по-често тези продукти, за да се радва на крепко здраве и си виж още »

Британски учени: през уикендите се освинваме

От петък до неделя вечер развалме постигнатото от седмичната диета. виж още »

Жълто-оранжева прочистваща диета

Отслабнете и стопете мазнините с храни с определен цвят. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта