Регистрация

Ефектни канелени рула

Ефектни канелени рула
Трудно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4046

Тестени хапки с канела и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • една партида обикновено сладкишно тесто (купено или домашно приготвено)

За пълнежа:

  • 1/3 пакет (80 грама) неподсолено масло
  • 250 г кафява захар
  • ½ пакетче канела (около 2 и ¼ с.л. – 16 грама)

 За глазурата:

  • 200 г крема сирене, размекнато
  • 125 г масло, размекнато
  • 400 г пудра захар
  • 1 ч.л. бадемов екстракт

Начин на приготвяне:

Първо: пригответе партида обикновено сладкишно тесто.

Второ: подгответе пълнежа и добавете към тестото.

1. Когато тестото е на около 15 минути преди да е втасало втори път, започнете да приготвяте пълнежа.

2. С лъжица, смесете всички съставки за пълнежа, докато сместа стане хомогенна.

3. Разточете тестото на голям правоъгълник с около половин сантиметър дебелина. Правоъгълника трябва да бъде размер около 30 на 45 см.

4. С ръце, разстелете пълнежа върху тестото. Целта е да постигнете плътен слой върху цялата повърхност.

5. Навийте тестото на дълго руло. Започнете навиването откъм дългата страна, така че да получите руло дълго около 45 см. Навийте рулото стегнато, като навивате малко по  малко напред и назад по повърхността.

6. Нарежете рулото на парчета с дебелина около 3 см.

7. Сложете рулцата в намазнена тава.

Трето: готвене на рулата

1. Загрейте фурната на 200 градуса.

2. Оставете рулата да се надигнат в тавата за около час. Или може за 15 минути, ако сте нетърпеливи.

3. Печете рулата за 12-15 минути. Пробвайте дали са готови с клечка за зъби. Ако излезе чиста, значи са готови.

Четвърто: сложете глазурата и яжте

1. Смесете всички съставки за глазурата и блендирайте с миксер докато получите гладка смес.

2. Сервирайте канелено рулце, покрийте щедро с глазура и хапнете с удоволствие.

Вариации:

1. Вместо да използвате бадемов екстракт в глазурата, можете да сложите друг свой любим екстракт.

2. Също така, ако искате,  можете да навиете рулото по-дебело и да използвате повече пълнеж, ако искате да е още по-канелено. Или можете да нарежете рулцата по-дебело.

Съхранение:

1. Когато рулата са топли (не горещи), сложете в херметически затворена кутия (пластмасова с капак или с цип, без значение). Отстранете толкова въздух, колкото можете ако сте сложили в пласмасова кутия. Рулцата могат да се замразят за по-нататъшна консумация.

2. Когато ще сервирате замразени рулца, сложете ги в микровълновата за около 1 минута (плюс минус, в зависимост от микровълновата ви фурна)

3. Ако искате да разтопите малко глазурата, сложете от нея върху горещото рулце и пуснете в микровълновата за около 5-10 секунди.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта