Регистрация

Жълто-оранжева прочистваща диета

02 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 3950
Жълто-оранжева прочистваща диета

Отслабнете и стопете мазнините с храни с определен цвят.

Това е летния вариант на жълто-оранжевата диета, съобразен с плодовете и зеленчуците, типични за сезона. Храните в режима са бедни на мазнини, но богати на витамини и минерали. Някои от тях са с високо ниво на захари, затова диетата не е подходяща за диабетици. Почти липсват меса и съвсем не се яде хляб. Освен това трябва да сте сигурни, че нямате непоносимист към тиква. Режимът се спазва 8 дни, като първите 4 се повтарят. Можете да си я удължите и до 12, като ги спазвате три поредни четиридневки, но ако почувствате умора или отпадналост, прекратете с експеримента – тялото ви ще настоява, че има нужда от разнообразие. Диетата не е тежка, затова спазването й няма да ви представлява особен проблем.

Ден 1: За закуска си разбийте 200 мл кисело мляко с голяма супена лъжица мед и 100 г пъпеш. Обядвайте с 200 г печена риба и 100 г рендосани моркови. За следобедна закуска изяжте 250 г кайсии. Вечеряйте с 350 г печена тиква с мед, орехи и канела. Преди лягане може да изядете ½ оранжев грейпфрут.

Ден 2: За закуска си изстискайте сокът от половин лимон и го смесете с 200 мл вода. Два часа по-късно изяжте 200 г кайсии. За обяд (който е добре да е 2 часа след кайсиите) си хапнете пълнени жълти или оранжеви чушки с извара. Общото количество да бъде 350-400 г. Следобеда изпийте един фреш от портокал. За вечеря си направете 400 г салата от рендосани моркови с ½ връзка копър, зехтин и сокът на половин лимон. Преди лягане можете да си хапнете половин оранжев грейпфрут по желание.

Ден 3: Още със ставането изпийте дневната доза вода с лимон. След това хапнете 2 с.л. мед, като можете да добавите в тях 20 г ядки. За обяд си вземете печено пилешко (най-добре гърди, но ако сте свикнали да ядете повече месо – може и бутче) с гарнитура от ориз или зеленчуци. Общото тегло на порцията не трябва да надхвърля 400 г. Следобеда изяжте парче печена тиква. За вечеря си направете 300 г моркови соте. Ако преди лягане сте гладни – знаете си за грейпфрута.

Ден 4: Закусете с парче печена тиква. За обяд си напълнете 2-3 жълти чушки със 150 г извара. Следобеда изяжте 350 г кайсии или пъпеш. За вечеря си направете морковената салата с копър. Преди лягане можете да си хапнете половинката грейпфрут.

Забележка: Ще подсилите ефекта на диетата, ако се стараете през деня да изпивате над 2,5 литра течности. Не се наливайте с тях половин час преди ядене, по време на хапване и час след него. Избягвайте алкохола, газираните напитки и млякото. Можете да пиете колкото си искате кафе и чай, но без сметана и захар. Ако водата с лимона ви хареса като свежа идея за летните дни – пиите на воля от нея – опоменатите в диетата количества са задължителен минимум.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Възпалителните храни ни превръщат в развалина

Някои хранителни продукти предизвикват повишаване на киселинността в тялото, а с това – сриват имунитета и предразполагат към разболяване. &nbs виж още »

Зимна диета Тонус за красота, сила и енергия

6-дневна диета зарежда тялото с витамини и минерали, смъква излишни килограми и носи добро настроение.   виж още »

Борене на глада с храна

В успешната диета не се гладува, а се наяжда с пълноценна храна до пълно усещане за ситост. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта