Регистрация

Мента, ананас и какао против подуто коремче

12 Jun 2014   /   nina123   /   Видяна: 4771
Мента, ананас и какао против подуто коремче

Глътнали сте топка? Подутият стомах спада с правилните напитки.

Неправилното и нередовното хранене, немарливостта при избора на продукти, бързането по време на ядене, хапването на случайна храна на крак, както и генетични заложби могат да бъдат в основата на едно неприятно явление – подутия стомах. Често приятелите се шегуват, че човек е глътнал топка, че е в 8-ми постоянен и какво ли още не, но едва ли онзи, към когото са насочени майтапите, се чувства особено комфортно. Подутият стомах не е гарант за наднормено тегло. Има хора, които са в перфектни норми, но обиколката на талията им е стряскаща, пък и нанася неприятен удар по самочувствието, особено в топлите месеци, когато оскъдното облекло подчертава всеки телесен недъг.

За да се спасим от този дискомфорт помагат британски експерти, публикували три съвета за ежедневни напитки, които да държат стомаха в нормите му. Учените предупреждават, че вкусните чаши, които предлагат не са вид диета и не подпомагат свалянето на килограми, а просто регулират стомашните функции така, че метаболитните процеси да протичат по-бързо, отделените газове и ненужни вещества да напускат своевременно системата, отнасяйки със себе си подуването и дискомфорта. Ето кои са трите препоръчителни и много вкусни безалкохолни напитки.

Бананов шейк с какао. Тук фибрите са благодат за стомашно-чревния тракт, а калорийната стойност на напитката позволява тя да бъде наречена закуска. За да си я направите си набавете 200 мл кисело мляко, 1 банан, 1 ч.л. пчелен мед и 25 грама черен шоколад с какао над 70%. Всичко това влиза в блендер, а ако ви се струва гъсто, долейте малко вода. Може да се консумира леко охладено сутрин на гладно, като гарантира стабилна доза енергия и поддържане на плоското коремче. Какаото в шоколада пък ще ви засити чак до идването на обедната почивка, така че няма да ви се налага да ядете в движение.

Охладена отвара от мента. Най-добре си кипнете директно ментови листа и ги оставете под капак. Разделете си чая на три дози от по 300 мл и го пийте на сравнително гладен стомах три пъти на ден. Ще забележите, че само четири дни на този режим талията ви ще спадне с до три сантиметра, а ако продължите повече от две седмици, си гарантирате дълготрайно нормализиране на метаболитните процеси и прогонване на досадното подуване. Важно е да не подслаждате запарката с мед, захар или да добавяте мляко. Пийте я чиста и леко охладена.

Шейк от ананас с ленено масло. За да си направите тази вкусна и изключително полезна напитка смесете половин почистен от кората, сърцевината и бодличките ананас, нарязан на парчета с 2 с.л. ленено масло и 1 ч.л. мед. Пасирайте ги заедно в блендер, като можете да добавите и вода, за да се получи желана от вас гъстота. Пийнете си шейка като някоя от междинните закуски или започнете деня с него като два-три часа по-късно си хапнете още нещо леко преди обяд. Знайте, че в ананаса има малко калории, а веществото бромелаин, за което неколкократно сме писали, подобрява храносмилането и помага на тялото да усвои хранителните протеини. Лененото масло пък подпомага отделянето и прочистването на тялото заради високото си количество на ненаситени мастни киселини. Тази напитка ще накара стомаха ви да спадне до половин час след консумацията й. За да постигнете трайни резултати обаче, си я правете всеки ден.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Народна медицина срещу подут стомах

Билки и отвари, които облекчават стомаха и намаляват подуването на корема.   виж още »

Често отделяне на газове през почивката – защо?

Подутият стомах и пръцкането могат да провалят лятната ваканция. Как да се предпазим от стомашното неразположение? виж още »

Трикове за плосък корем на плажа

Пет минути упражнения на ден и лека диета превръщат биреното коремче в плоско очарование. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта