Регистрация

Домашна торта пинчер със сметана и какао

Домашна торта пинчер със сметана и какао
Трудно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 2492

Торта със сметанов крем и шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 0,5-1 ч.ч. захар според това колко сладък искате да е десертът
  • 1 с.л. сметана
  • 2 с.л. какао на прах
  • 2 яйца
  • 2 ч.л. сода за хляб, угасена в оцет
  • 250-350 мл кондензирано мляко

За крема:

  • 800-1000 мл заквасена сметана - студена
  • 6 с.л. захар
  • 0,5-1 ч.ч. орехи

За глазурата:

  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 4 с.л. какао на прах
  • 6 с.л. захар
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Започваме с тестото. Добавете гасената сода в брашното. Смесете яйцата със захарта. Добавете кондензираното мляко, сметаната и какаото. Ако е нужно, добавяйте още сметана, докато се получи тесто с консистенцията на гъста бита сметана.

2. Изсипете половината от сместа в кръгла формичка за печене така, че да се получи с дебелина около и под 2 см. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Извадете и охладете.

3. След това печете другата половина от тестото отгоре около 7 минути.

4. Направете крема като смесите сметаната със захарта. За по-лесно можете да използвате миксер. Най-отгоре добавете орехи.

5. Нарежете втория блат на кубчета със страна около 2,5-3 см. Постарайте се да са горе-долу еднакви. Накиснете кубчетата в сметановия крем, овъргаляйте ги добре и ги наредете върху кръглия блат.

6. Пригответе глазурата като кипнете сметаната, какаото, захарта и маслото при непрестанно разбъркване за няколко минути. Оставете настрани да се охляди и залейте тортата с нея.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта